Dvejus metus laukta pergalė

Istoriniu įvykiu tapo HC „Utena“ ekipos pergalė išvykoje rezultatu 33:30 (14:11) prieš Kauno LSU ekipą. Uteniškiai pergalės skonį Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse pajuto po dviejų metų pertraukos.

Uteniškiai dvikovą pradėjo itin susikaupę iš greitai išsiveržė į priekį – 6:0, vėliau žaidimas išsilygino ir intrigos netrūko. Dar neįpusėjus antram kėliniui dėl išnirusio peties skubiai į ligoninę buvo išgabentas „Utenos“ žaidėjas Tadas Mikuckis.

„Žinoma, kad smagu laimėti. Buvome pasiilgę pergalės skonio, kadangi nei parėjusiais metais, nei užpernai neiškovojome pergalių, tik pernai kartą sužaidėme lygiosiomis su „Granito-Gajos-Kario“ ekipa. Lygiosios – tai ne pergalė, tad šįkart jausmas kur kas malonesnis. Stengiamės kovoti kiekvienose rungtynėse ir tikimės, kad pergalių šį sezoną bus daugiau“, – kalbėjo Utenos komandos treneris Gediminas Paukštė.

Uteniškius į ilgai lauktą pergalę vedė Arūnas Urbonas, įmetęs 7 įvarčius (4 iš 7 m), Linas Viktorinas ir Šarūnas Šediškis pridėjo po 6 įvarčius.

Kauno LSU gretose 13 įvarčių (2 iš 7 m) pelnė Paulius Orlovskis, Karolis Dambrauskas – 6 (1 iš 7 m), Evaldas Vėta – 5.

Po šios pergalės uteniškiai pakilo į septintą turnyro lentelės vietą (1 pergalė, 4 pralaimėjimai), Kauno LSU smuktelėjo į paskutinę – dešimtą poziciją (visi 5 pralaimėjimai).

Varėnos „Ūla“ sutriuškinta namuose

Tarp netikėtų rezultatų būtų galima priskirti vienos iš čempionato favoričių vadinamos Varėnos „Ūlos“ triuškinamą pralaimėjimą namuose – rezultatu 21:39 (9:18) nusileista Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkams.

Be trijų komandos lyderių: Remigijaus Čepulio (praėjusiame ture buvo diskvalifikuotas), Žygimanto Grigėno (susirgo plaučių uždegimu) ir Gražvydo Sereičiko (gydosi čiurnos traumą) rungtyniavusi Varėnos „Ūla“ dvikovą pradėjo tragiškai – 1:10.

Vėliau „Ūlos“ jaunimas šiek tiek atsipeikėjo ir jau dažniau sukurdavo pavojingų progų, tačiau sutriuškinimo išvengti nebepavyko.

VHC „Šviesą“ į pergalę vedė Valdas Drabavičius, įmetęs 9 įvarčius, Skirmantas Plėta pridėjo 8 (5 iš 7 m), Dovydas Kuodis – 4.

„Ūlos“ gretose išsiskyrė po 5 įvarčius įmetę Donatas Lesnickas ir Deivas Eidukonis (3 iš 7 m), 4 pridėjo Kęstas Leikauskas.

„Mes neturėjome kito pasirinkimo, tad į aikštę leidome vien jaunimą. Jei sąžiningai, tikėjausi daugiau iš jaunimo. Apmaudu dėl tokio pralaimėjimo, tačiau, manu, kad tai bus nauda ateičiai. Jauni žaidėjai galėjo rungtyniauti ne 5-10 minučių, o po 45-50 minučių. Pamatėme, kokias žaidėjai daro klaidas ir bandysime tai ištaisyti. Jaunimui kautis su galinga „Šviesos“ komanda – itin naudinga patirtis. Mes šįkart praradome du taškus, tačiau, manau, kad ateityje atsigriebsime ir susirinksime dar tų taškų“, – iškart po rungtynių kalbėjo „Ūlos“ komandos treneris Rolandas Markinas.

Po šios pergalės VHC „Šviesa“ pakilo į pirmą turnyro lentelės vietą (5 pergalės, 0 pralaimėjimų), „Ūla“ žangia penkta (3 pergalės, 2 pralaimėjimai).

HC „Vilnius“ nesustabdė „Dragūno“ legionieriaus

HC „Vilnius“ rankininkai rungtynėse namuose 4 įvarčių skirtumu 23:27 (8:15) nusileido be suklupimų šį sezoną rungtyniaujančiam penkiskart Lietuvos čempionui Klaipėdos „Dragūnui“.

Dragūniečiai dvikovą pradėjo galingai – 10:4, o po pirmojo kėlinio pirmavo 7 įvarčių skirtumu – 15:8. Antroje rungtynių pusėje aikštės šeimininkams pavyko priartėti iki 4 įvarčių, tačiau jokios intrigos ar įtampos nebuvo.

Jonas Truchanovičius (Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas): „Pirmame kėlinyje į aikštę išėjome pakankamai susikaupę, nes žinome, kad mums čia visada būna problemų su HC „Vilnius“ komanda. Vilniečiai žaidžia labai užsivedę, tad prieš tokias komandas sunku žaisti. Antrame kėlinyje turėjome persvarą ir ženkliai atsipalaidavome, praleidome labai daug įvarčių, todėl pirmąjį kėlinį vertinu pakankamai gerai, o antrąjį – tragiškai. Bet svarbiausia, kad iškovojome du taškus.“

Martynas Žala (HC „Vilnius“ žaidėjas): „Rungtynes pradėjome sunkiai, nes ne visus trenerio nurodymus pavyko įgyvendinti. Antrame kėlinyje pradėjome greičiau ir geriau žaisti, prisijungė ir keli nauji žaidėjai nuo suolo, stengėmės, bet ne viskas pavyko.“

Vilniečiams nepavyko sustabdyti naujojo „Dragūno“ žaidėjo iš Ukrainos Igorio Kopišinskio. Šis praėjusį sezoną Ukrainos čempionate „Portovik“ komandai atstovavęs kairiojo krašto žaidėjas į vilniečių vartus įmetės 8 įvarčius. „Dragūnas“ su šiuo legionieriumi pasirašė sutartį iki sezono pabaigos.

Dar dvikovoje Vilniaus komanda iš „Dragūno“ išsiskyrė 6 įvarčius įmetęs Jonas Truchanovičius ir 5 įvarčius pridėjęs Karolis Stropus.

HC „Vilnius“ gretose 9 įvarčius pelnė Domantas Čuplinskas, 4 – Martynas Žala, 3 – Tomas Smalakys.

„Komandos naujokas Igoris Kopišinskis – greitas žaidėjas, tokio mums ir reikėjo. Džiaugiamės, kad jis papildė mūsų gretas. Galbūt jis mūsų komandoje rungtyniaus ne tik šį, bet ir kitą sezoną. Klausiate, ar dar į savo gretas kviesimės legionierių? Būtų gerai, kad dar pasistiprintumėme, bet to daryti neleidžia klubo biudžetas“, – aiškino Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jis praėjusį sezoną treniravo Ukrainos čempionę Zaporožės ZTR ekipą, tad puikiai pažįsta Ukrainos žaidėjus, žino jų galimybes.

„Dragūnas“ čempionate nėra praradęs nė taško (5 pergalės iš tiek pat galimų) ir tik dėl geresnio pelnytų-praleistų įvarčių santykio pirmąją vietą užleidžia Vilniaus VHC „Šviesai“ (šių komandų padėtį turnyro lentelėje lemia vos 1 įvartis).

Pasvaliečiai paskutinę akimirką palaužė šiauliečius

Pasvalio RSK „Rankininkas/SM“ namuose rezultatu 25:22 (13:14) nugalėjo Šiaulių „SM/Dubysos-Gubernijos“ komandą.

Pasvaliečiai pirmą kėlinį dažniau buvo priekyje – 7:5, 13:10, tačiau prieš pat kėlinio pabaigą šiauliečiai įmetė keturis įvarčius be atsako ir persvėrė rezultatą savo naudai – 14:13.

Antrą kėlinį virė tikras nervus karas – iki 50 rungtynių minutės kova vyko įvartis į įvartį. 52 dvikovos minutę šiauliečiai buvo priekyje – 22:20, tačiau netrukus aikštės šeimininkai kilo į lemiamą šturmą ir, sužaidę atkarpą 5:0, išplėšė pergalę.

Pasikartojo pirmojo kėlinio pabaigos scenarijus, tik šįkart jau įvarčius vieną po kito metė ne šiauliečiai, o pasvaliečiai. Pirmą kėlinį dominavę pasvaliečiai tik jo gale nusileido Šiaulių ekipai ir tik antro kėlinio pabaigoje jiems pavyko pralenkti varžovus.

Įtemptose lygiaverčių komandų rungtynėse Pasvalio „RSK Rankininkas“ ekipai daugiausiai, po 6 įvarčius, pelnė Arnas Tekutis (2 iš 7 m) ir Simas Stankus, Eligijus Povilionis pridėjo 4, Petras Očikas (1 iš 7 m), Arūnas Balčiūnas, Tomas Valiulis, Vaidotas Krisiūnas – po 2.

Iš Šiaulių komandos išsiskyrė po 7 įvarčius įmetę Mindaugas Nakvosas (1 iš 7 m) ir Gabrielius Virbauskas (2 iš 7 m), po 3 pridėjo Tomas Klungevičius ir Egidijus Dambrauskas.

Alytiškiai dvikovos pabaigoje parklupdė „Granitą“

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 27:30 (14:15) nusileido Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipai.

Valdemaro Novickio auklėtiniai 14 rungtynių minutę pirmavo 8:4, o 17 minutę – 10:6. Visgi, alytiškiai dar iki pirmojo kėlinio pabaigos sugebėjo persverti rezultatą savo naudai – 15:14.

Antrą ketvirtį vėl geriau pradėjo kauniečiai, kurie išsiveržė į priekį ir kurį laiką pirmavo – 20:18, 23:21, 26:23. Netrukus alytiškiai kilo į lemiamą šturmą ir tai davė vaisių: per paskutines 10 minučių granitiečiai įmetę vos 1 įvartį, o alytiškiai – net 7. Tai ir lėmė gražią „Almedos-Stronglaso“ ekipos pergalę dvikovos pabaigoje.

Alytiškius į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 11 įvarčių (5 iš 7 m), Žygimantas Micevičius pridėjo 5, Šarūnas Bunevičius – 4, Rokas Lastauskas ir Irmantas Asakavičius – po 3 įv.

Kauniečių komandai 8 įvarčius (2 iš 7 m) įmetė Vaidas Drevinskas, Mindaugas Urbonas, Edvinas Balčiūnas, Deivydas Virbauskas ir Egidijus Morkūnas – po 4 įv.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)