Ringe žiūrovai išvys 11 kraują stingdančių bekompromisių kovų, iš kurių devyniose lietuvaičiai sieks ant menčių paguldyti profesionalus iš užsienio, o tiksliau – geriausius Vokietijos, Rusijos, Suomijos, Baltarusijos, Čekijos, Turkijos kovotojus.

Vienose dvikovose bus jaučiamas revanšo skonis, kitose – noras nugalėti daugiau titulų tarptautinėje arenoje turintį varžovą, trečiose – troškimas į pergalių sąrašą įsirašyti dar vieną, pasiektą nokautu. Į ringą žengsiančių Lietuvos atstovų pagrindinis tikslas ‒ apginti ne tik savo, atstovaujamo klubo, bet ir šalies vardą.

Kaip teigia muaythai kovos menų Lietuvoje pradininkas, penkis auklėtinius penktadienį į kovą vesiantis Kauno „Titano“ sporto klubo treneris Marius Misiūnas, šiemet turnyras išsiskirs tuo, kad ringe žiūrovai išvys tikrus profesionalus, kovosiančius pagal tris skirtingas taisykles: muaythai, K-1 pro bei MMA. Praėjusiais metais sausakimšoje Kauno sporto halėje organizuoto, didelio populiarumo sulaukusio renginio metu ringe susitiko tik muaythai propaguotojai.

„Per vieną vakarą žiūrovai išvys trijų tipų kovas. Be to, pirmą kartą vienas prieš kitą stos tikri profesionalai. O tai reiškia, kad bus kovojama be apsaugų ‒ tik su pirštinėmis, kapomis ir bandažu. Kiekvienais metais siekiama surengti kuo geresnį šou ir lietuvaičiams ieškoma lygiaverčių varžovų. Ne taip kaip kituose turnyruose: Lietuvos atstovas suporuojamas su silpnesniu užsieniečiu ir džiaugiamasi saviškių pergalėmis“, ‒ tai, kad renginys vertas dėmesio, patikino M. Misiūnas.

K-1 pro ‒ tai 3 raundai kovos po 3 minutes. Leidžiama smūgiuoti rankomis, kojomis bei keliais. Draudžiami veiksmai alkūnėmis bei kova susikibus.

Muaythai – tai tradicija ir ritualai prieš kovą (skambant senovinei tajų muzikai, sportininkai ringe atlieka ritualinį šokį Ram Muay, kurio metu dėkoja mokytojui, tėvams ir dievams, suteikusiems galimybę kautis), itin efektyvi technika, plačiausias smūgių arsenalas, fizinė ištvermė, jėga, greiti judesiai, 3 raundai kovos po 3 minutes. Leidžiama smūgiuoti ir alkūnėmis, kovoti susikibus.

MMA ‒ minimalios taisyklės, 3 raundai kovos po 5 minutes. Leidžiama visa smūginė technika bei įvairūs imtynių veiksmai.

Kiekviena kova, anot M. Misiūno, intriguos savaip.

1) Augustinas Travinskas (Prienai) prieš Mantą Žukauską (Plungė). MMA (2x3 min.).

Vakaras turėtų prasidėti dviejų jaunų lietuvaičių dvikova. Septyniolikmečiai Augustinas ir Mantas vienas prieš kitą stos pirmą kartą. Pasak M. Misiūno, įdomu šioje dvikovoje bus tai, kad abu vaikinai nors ir jauni, sveria nemažai – po 87 kg.

2) Žygimantas Maškė (Lietuva) prieš Jakobą Stybeną (Vokietija). Muaythai (3x3 min.).

Prieš vokietį iš pradžių turėjo kovoti Tomas Marciulevičius, tačiau revanšinė dvikova (Tomas Jakobą įveikė šių metų vasarį) neįvyks dėl lietuvio trūkusių čiurnos raiščių. Jo vietą penktadienį ringe užims bei Vokietijos atstovui pasipriešinti bandys mažiau patirties turintis, tačiau tvirtu charakteriu pasižymintis, noru kautis bei laimėti trykštantis Ž. Maškė. Kovotojų svorio kategorija – iki 91 kg.

3) Mantvydas Švėgžda (Kauno „Titanas“) prieš Arnoldą Eizą (Jurbarko „Pantera“). K-1 pro (3x3 min.).

Tai, anot M.Misiūno, bus revanšinė dvikova, kurioje susikaus jaunystė prieš patirtį. Mantvydas – daugkartinis Lietuvos muaythai čempionas, kuris Arnoldą praeityje jau yra kartą įveikęs. Kovotojų svorio kategorija – iki 86 kg.

4) Mažvydas Pieža (Lietuva) prieš Antoną Moorą (Rusija). MMA (2x5 min.).

Šiauliuose augęs, Vilniuje studijuojantis Mažvydas Lietuvoje, kaip kovotojas, mažai žinomas, tačiau Rusijos kovos ringuose jis jau turi užsitarnavęs savo vardą. Šiuo metu lietuvis nori išsikovoti autoritetą ir gimtinėje. Prieš A. Moorą jis stos pirmą kartą. Kovotojų svorio kategorija – iki 85 kg.

5) Mantas Stankis (Lietuva) prieš Danielį Forsbergą (Suomija). Muaythai (3x3 min.).

Suomijos spaudos puslapiuose apie šią dvikovą jau kuriamos legendos, o Danielis į Lietuvą išlydimas kaip į didžiausią mūšį. Dėl ko toks ažiotažas? Dėl priešininko Manto. Nors jam tik 18-a., vaikinas jau du metus kaunasi suaugusiųjų amžiaus grupėje. Kaip sako M. Misiūnas, lietuvis – itin techniškas, fiziškai stiprus bei perspektyvus kovotojas. Nors užsienyje jis dar nėra kovojęs, apie jį svečiose šalyse jau sklinda gandas. Kovotojų svorio kategorija – iki 80 kg.

6) Žora Akopianas (Baltarusija) prieš Kirilą Andrejevą (Latvija). Muaythai (3x3 min.).

Šeštoji vakaro kova bus išskirtinai be lietuviško prieskonio. Joje susikaus du septyniolikmečiai (svorio kategorija iki 70 kg.) savų šalių čempionai. Žora – šių metų Europos Muaythai jaunimo čempionas, finale įveikęs ne ką kitą, o lietuvaitį Martyną Jasiūną. Kirilas savo ruožtu – Latvijos K-1 čempionas.

7) Aurimas Saulis (Lietuva) prieš Pavelą Puškelį (Baltarusija). Muaythai (3x3 min.).

Iš pradžių buvo suplanuota Pavelo bei Vaido Valančiaus dvikova, tačiau po to, kai lietuvis susilaužė kojos pirštą, jį ringe pakeis A. Saulis. Šiam nenuspėjamam, prieš bet ką galinčiam laimėti bei pralaimėti vaikinui tai bus rimtas iššūkis. Juk baltarusis – šių metų Europos suaugusių muaythai čempionas. Ar Lietuvos atstovas taps lengvu kąsniu, pažiūrėsime penktadienį. Juk kartais, kaip teigia M. Misiūnas, dideli kąsniai gali užstrigti gerklėje. Jei Aurimas į ringą žengs agresyviai nusiteikęs, neaišku, kuo viskas baigsis. Kovotojų svorio kategorija – iki 75 kg.

8. Saulius Bucius (Lietuva) prieš Denisą Račkovą (Rusija). MMA (2x5 min.).

Svorio kategorijoje iki 65 kg kovojančio tauragiškio S. Buciaus penktadienį ringe lauks beprotiškai stiprus priešininkas, tarptautinių turnyrų nugalėtojas D. Račkovas.

9. Rojus Kumpys (Lietuva) prieš Danielį Vitovecą (Čekija). Muaythai (3x3 min.).

Dvikovoje, kurioje susigrums du svorio kategorijos iki 80 kg priešininkai, vienas prieš kitą stos Europos Muaythai lygos bei Lietuvos Muaythai čempionas klaipėdietis R. Kumpys ir Čekijos muaythai čempionas D. Vitovecas. Nors ši kova žada daug intrigos, vakaro vinimi bus dvi kitos – dešimtoji ir vienuoliktoji.

10. Sigitas Gaižauskas (Lietuva) prieš Pavelą Provašinskį (Baltarusija). Muaythai (3x3 min.).

Šių metų Europos muaythai čempionas prieš įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtoją. Kaip teigia M. Misiūnas, kurio auklėtinis yra Sigitas, ringe susidurs dviejų skirtingų mokyklų atstovai. Baltarusijos sportininkai – vieni geriausių, jei ne patys geriausi muaythai kovotojai pasaulyje. Jie nuolat varžosi su šios kovinės sporto šakos pradininkais tailandiečiais. Tad tuo, jog Sigito laukia sunki kova, net nereikia abejoti. Sigito stiprioji pusė – smūgiai alkūnėmis bei kova (susikibus).

Baltarusis, atvirkščiai, mėgsta laikytis atstumo bei smūgiuoti kojomis bei rankomis. Abiejų kovotojų svorio kategorija – iki 75 kg.

11. Martynas Knyzelis (Lietuva) prieš Volkaną Basaką (Turkija). K-1 pro (3x3 min.).

Neabejotina vakaro puošmena turėtų tapti sunkiasvorių Lietuvos muaythhai bei K-1 čempiono Martyno ir Europos bei daugkartinio Turkijos muaythai čempiono Volkan superdvikova. Abu kovotojai sveria po 105 kg, tad, anot M. Misiūno, ringe nepabijos talžyti vienas kito. M. Knyzelio trenerio teigimu, jo auklėtinis kitų vadinamas guminiu meškučiu, kuris yra pasiruošęs pakelti bet kurio priešininko mestą pirštinę. Martynas pasižymi įdomia kovos vedimo taktika bei rankų smūgiais.

Taigi penktadienį apsilankiusių „Švyturio“ arenoje laukia daug emocijų bei įspūdžių dovanosiantis reginys, atvykti į kurį rekomenduoja ir pats Egidijus Dragūnas. Muaythai tėvynėje Tailande namus turintis ir su profesionaliu šios sporto šakos treneriu tailandiečiu tolimojo šalyje besitreniruojantis dainininkas teigia negalintis praleisti to, kas vadinama tikru adrenalino pliūpsniu bei vienu didžiausiu iššūkių kovotojo karjeroje.

Ką veiks penktadienio. vakarą, žino ir „Power hit radio“ mikrofono asas Saulius Banulis. Gerą reginį žada ir Europos krepšinio aikštelėse neseniai sublizgėjusio Lietuvos krepšinio lygos klubo Klaipėdos „Neptūno“ šokėjos „Leader dance“. Tikrosios „Švyturio“ arenos šeimininkės turnyrui „Best fight“ ruošia specialų šokį.

Tad galima neabejoti, jog lapkričio 7 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje bus karšta. 11 intriguojančių kovų ‒ 11 rankas į viršų kelsiančių nugalėtojų. Tu turi tai pamatyti!

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)