Mūsiškių gretose 6 kartus pasižymėjo Valdas Drabavičius, po 3 tikslius smūgius pridėjo Mindaugas Dumčius, Aidenas Malašinskas ir Tadas Stankevičius, po 2 – Rolandas Bernatonis ir Vaidotas Grosas, po 1 – Povilas Babarskas, Benas Petreikis ir Vaidas Trainavičius.

Nugalėtojams 7 įvarčius pelnė Mikkelis Hansenas, po 4 – Andersas Eggertas Jensenas, Hansas Lindbergas, po 3 – Mortenas Olsenas, Lasse'as Svanas Hansenas ir Rene Toftas Hansenas, po 2 – Michaelis Nielsenas Damgaardas ir Bo Spellebergas, po 1 – Matsas Christiansenas, Madsas Mensah Larsenas ir Jesperas Brianas Noddesbo.

„Mūsų vienas iš tikslų antrame kėlinyje buvo apsiginti prieš danų greitas atakas. Varžovams teko gerokai paprakaituoti, kad jie poziciniame žaidime pelnytų įvarčius. Tik savo individualiomis pastangomis ir super meistriškumu jie poziciniame puolime per vargus pelnydavo įvarčius“, – iškart po dvikovos su danais situaciją aiškino Lietuvos rinktinės vyr. treneris A. Juškėnas.

„Kai jų lyderis Mikkelis Hansenas buvo išimtas iš žaidimo, jų puolimas sustojo, mes priartėjome. Danams nieko kito neliko, kaip tik vėl jį išleisti į aikštelę. Rungtyniaujant su tokio lygio ekipa mes negalime daryti nė menkiausių klaidelių, nes kiekviena smulkmena yra paverčiama įvarčiais. Pirmajame kėlinyje buvo per daug smulkių klaidelių“, – pridūrė strategas.

Sekmadienį Lietuvos komandos laukia dvikova su Baltarusijos rankininkais. Susitikimas vyks Šiauliuose.

Antroje atrankos grupėje taip pat rungtyniauja Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė, o į finalinį etapą pateks pirmose dviejose vietose finišavusios komanda ir geriausia trečioji (iš 7 grupių) ekipa.

Europos pirmenybėse Lietuva vienintelį kartą žaidė 1998 metais, kuomet užėmė devintą vietą tarp dvylikos dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)