Asmeninėse kumitė varžybose ant prizininkų pakylos užkopė Paulius Čerška, o komandinėje kumitė rungtyje tą pačią poziciją P. Čereška užėmė kartu su Pauliumi Mackoniu, Dariumi Balčiūnu ir Norbertu Motiejūnu. Kelią į finalą Lietuvos kvartetui pusfinalyje užkirto būsimi pasaulio čempionai brazilai.

Jaunučių varžybose individualios katos rungtyje trečias liko Marius Jacevičius.

Jaunių amžiaus grupėje lietuviai iškovojo pirmą ir trečią vietas. Mantas Cibulskis nepaliko vilčių konkurentams fuku-go rungtyje, Dominikas Jegoras buvo trečias kumitė varžybose.

Vaikų pasaulio taurės varžybose individualios katos rungtyje (2003-2004 m.; pajėgiausia grupė – rudi-juodi diržai) niekas neprilygo Hermiui Dranevičiui, o Simas Mukauskas katos rungtyje buvo antras (2003-2004 m.; antroji grupė – žali-mėlyni diržai).

Jungtinėje 2003-2004 ir 2001-2002 m. gimusių sportininkų amžiaus grupėje H. Dranevičius, S. Mukauskas ir Julius Jonytis užėmė trečią vietą komandinės katos rungtyje.

„Rinktinė pasirodė tikrai gerai, bendrame kontekste buvo pademonstruotas aukštas pasirengimo lygis, susilaukėme labai daug komplimentų iš varžovų – JAV, Brazilijos sportininkų. Jie negailėjo šiltų žodžių mūsų sportininkams ir dėkojo už galimybę kovoti, pasikeisti patirtimi, pasitikrinti galimybes vieniems su kitais“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris, Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius.

„Lyginant su pernykščiu Europos čempionatu Prahoje, visų mūsų sportininkų meistriškumas išaugo, jie jautėsi tvirčiau, labiau pasitikėjo savo jėgomis. Aš, kaip visada, matau dar daug spragų, ką reikėtų keisti, tobulinti, tačiau tai ir yra musu kelias bei filosofija – šiandien geriau nei vakar, rytoj geriau nei šiandien. Pasitikrinome, žinome, kur esame ir kaip atrodome, pasauliniame kontekste, dirbsime toliau.“

Kitais metais LTKA ir Lietuvos sportininkų laukia itin didelis išbandymas. Mat būtent Ženevoje per Tarptautinės tradicinės karatė federacijos (ITKF) kongresą paaiškėjo, kad 2015 m. Europos tradicinės karatė čempionatas ir Europos vaikų taurės varžybos vyks Vilniuje.

„Apie šį čempionatą pradėjome galvoti prieš trejus metus, esame gavę ir privalomą Kūno kultūros ir sporto departamento pritarimą. Jau gerokai anksčiau kalbėjomės apie tai su kitų šalių atstovais, tad ITKF kongrese konkurentų neturėjome. Kitos šalys jau buvo nusiteikę, kad čempionatas vyks Lietuvoje ir atitinkamai pakoregavę savo pačių planus dėl turnyrų rengimo. Mes tik pristatėme savo kandidatūrą ir ji buvo patvirtinta. Visi jau yra buvę Lietuvoje, puikiai ir labai teigiamai prisimena mūsų rengtus čempionatus, tad niekas neprieštaravo apsilankyti čia dar kartą“, – pasakojo G. Dranevičius.

Šotokan karatė–do federacijos filialas Lietuvoje

Lietuvos NSKF komanda grįžo iš Europos taurės varžybų, kurios šį savaitgalį vyko Urszynow arenoje, Varšuvos mieste, Lenkijoje. Daugiau kaip 200 dalyvių iš 6 valstybių rungėsi kata ir kumitė rungtyse. Ypač sėkmingai Europos taurės varžybose pasirodė Lietuvos NSKF komanda iškovojusi 5 aukso, 6 sidabro ir 6 bronzos medalius.

Berniukų 10 - 11 metų grupėje sėkmingai pasirodė Lukas Šimonėlis, kuris iškovojo kata rungtyje 3 vietą, o kumitė rungtyje - 2 vietą. Merginų 12 - 13 metų grupėje puikiai pasirodė Gintarė Jonuškaitė, užėmusi 2 vietą individualioje kata rungtyje. Vaikinų 12 - 13 metų grupėje po atkaklios kovos Tomas Daškevičius užėmė 2 vietą kata rungtyje, pralaimėjęs atstovui iš Rusijos. Merginų 14 - 15 m amžiaus grupėje triumfavo 2 Lietuvos atstovės - Elžbieta Jablonskaitė ir Emilija Zuzevičiūtė, atitinkamai kata rungtyje užėmusios 1 ir 2 vietas, o kumitė - 3 ir 1 vietas.

Suaugusių grupėje įspūdingai pasirodė ir prizines vietas užėmė Tomas Makaras (2 vieta kumitė ir 2 vieta kata rungtyje). Veteranų grupėje sėkmingai pasirodė Albertas Orechovas, užėmęs 3 vietą kumitė, ir Andrius Girdzijauskas, užėmęs 4 vietą kata rungtyje.

Europos taurės finalo akcentas buvo komandų rungtys, kuriose Lietuvos atstovai Arūnas Kulvinskas, Rolandas Bizunovičius ir T. Makaras po atkaklių kovų iškovojo 3 vietą kata ir 1 vietą kumitė rungtyse.

Sėkmingai varžybose pasirodė ir kiti Lietuvos komandos atstovai. Jokūbas Matuiza, Marius Uogintas ir Nikita Diominas Europos taurės varžybose užėmė 4 - 8 vietas individualiose rungtyse.

Lietuvos NSKF komandos treneris Marius Kliauza akcentavo, kad puikūs komandos pasiekimai Europos taurės turnyre - tai kasdieninių treniruočių, sportinio užsispyrimo, įtempto darbo su sportininkais rezultatas.

Kitos Europos taurės varžybos vyks 2016 metais Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)