„Pastebiu, kad žmonės vis dažniau į sporto klubus eina ne stiprinti savo sveikatos, o vedami masiškumo, vadovaujasi mada.

Mažai kas supranta, kad sporto klubuose treniruočių metu dažniausiai patiriamas didelis statinis fizinis krūvis, kuris be tam tikrų įgūdžių ar specialisto priežiūros mūsų organizmą veikia neigiamai, todėl noras gražiai atrodyti paplūdimyje gali baigtis geriausiu atveju visai prarasta motyvacija sportuoti, o blogiausiu atveju – net traumomis“, – pastebėjo V. Garastas

Pats V. Garastas kasdien stengiasi atlikti rytinę mankštą, treniruojasi su svarmenimis, jei tik įmanoma, visada renkasi kelionę pėsčiomis, o kai turi galimybę – plaukioja baseine. V. Garastas vadovaujasi principu, jog treniruotės negali būti priverstinės ir turi teikti malonumą.

„Suprantama, sulaukus mano amžiaus, negali imtis visko, ką darei prieš keliasdešimt metų. Vis dėlto būtent dabar aš suprantu, kad visavertis sportinis gyvenimas, kai žmogus imasi visko po truputį, sportuoja tam, kad tiesiog jaustų malonumą ir stengiasi nepersitempti, yra vienas svarbiausių dalykų gyvenimo kokybei“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos Garbės prezidentas.

V. Garastas prisiminė, kad jo gyvenime sportas buvo svarbus nuo pat vaikystės ir pabrėžė, kad šiuolaikiniai tėvai turėtų suprasti, jog sportas, aktyvus laisvalaikis jų vaikams gali padėti ne tik stiprinti sveikatą, bet ir formuoti asmenybę bei ugdyti gebėjimą bendrauti.

„Deja, bet profesionalus sportas nėra tikrai pats sveikiausias užsiėmimas. Tarkime, psichologinė įtampa, kurią man teko patirti krepšinio aikštelėse ir už jų ribų nebuvo labai teigiamas veiksnys sveikatai, todėl dabar, kai tik galiu, visus raginu naudotis turimomis progomis sportuoti būtent savo malonumui, nebūtinai dėl rezultatų. Džiugu, kad tie patarimai turi įtakos kai kurių žmonių pasirinkimui“, – sakė V. Garastas.

Spalio-lapkričio mėnesiais septyniuose didžiuosiuose miestuose vyksta renginių ciklas „Ilgaamžiškumo paslaptis“, kuriame Lietuvos krepšinio legendos V. Garastas, Modestas Paulauskas ir Angelė Rupšienė kartu su Lietuvos sporto universiteto (LSU) specialistais pasakoja apie sveiką gyvenimo būdą ir dalinasi praktiniais patarimais, kaip išlikti energingam visą gyvenimą.

Edukacinio projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ iniciatoriai yra Lietuvos sporto universitetas ir bendrovė „Natural Pharmaceuticals“. Projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ partnere tapo Sveikatos apsaugos ministerija. Išsamesnę informaciją apie renginius savo mieste ir susitikimų grafiką gyventojai gali rasti puslapyje www.omegamarine.lt.

Nemokamų „Ilgaamžiškumo paslaptis“ renginių tvarkaraštis miestų savivaldybių salėse:

Utena – spalio 22 d. 10 val.
Panevėžys – spalio 22 d. 14 val.
Marijampolė – spalio 29 d. 14 val.
Alytus – lapkričio 5 d. 10 val.
Kaunas – lapkričio 12 d. 14 val.
Vilnius – lapkričio 13 d. 14 val.
Klaipėda – lapkričio 19 d. 14 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)