Daugkartiniai šalies čempionai vilniečiai šiais metais žaidžia nauja sudėtimi. Komandą sudaro tik Lietuvos jaunių rinktinės nariai, o visi patyrę žaidėjai perėjo rungtyniauti į kitus Lietuvos arba užsienio klubus. Robertas Juchnevičius išvyko į Estiją, kur atstovauja Voru VK „Danpower“ ekipą, Artūras Vasiljevas žaidžia Latvijoje, Daugpilio universiteto gretose, o Jonas Rakickas papildė dideles ambicijas puoselėjančią ir daug pajėgių žaidėjų įsigijusią Marijampolės „Sudūvos“ komandą. „Flamingo Volley“ nebepratęsė sutarties ir su vieninteliu legionieriumi iš Latvijos – jungiančiuoju Mariu Vensbergu.

Antanas Lukošius, „Raseinių–Norvelitos“ treneris: „Vakarykštės rungtynės su Kelme buvo labai įtemptos, bet mums pavyko laimėti, nes varžovai nesusitvarkė su psichologija. Šiandien prieš vilniečių jaunimą privalėjome laimėti, juk mūsų žaidėjai kur kas labiau patyrę, o dar sustiprinome komandą pasikvietę kelmiškius Donatą Andriulį ir Tomą Staševičių. Po lengvai laimėto pirmo seto pernelyg atsipalaidavome, nesusikaupėme ir priešininkai mūsų vos už tai nenubaudė. Šiemet dauguma varžovų komandų gerokai susilpnėję, tad mes ketiname kovoti dėl vietos geriausiųjų ketverte.“

Kelmės „Antivis–Etovis“ atsirevanšavo šiauliečiams

Sekmadienį Lietuvos vyrų tinklinio čempionate santykius aiškinosi praėjusių metų čempionai Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ ir vicečempionai Kelmės „Antivis-Etovis“. Penkių setų kovoje stipresni buvo kelmiškiai, išvykoje šventę pergalę rezultatu 3:2 (25:18, 17:25, 22:25, 25:23, 15:11).

„Antivis-Etovis“ atsirevanšavo Šiaulių ekipai už skaudų pralaimėjimą, patirtą vos prieš savaitę žaistose Orakulo“ Supertaurės rungtynėse, kuomet 3:2 (25:22, 26:28, 10:25, 25:23, 15:13) pranašesni buvo šiauliečiai. Dar viena apmaudi nesėkmė Kelmės komandą ištiko vakar, kai ji pirmose Lietuvos čempionato rungtynėse taip pat penkių setų kovoje 2:3 (25:19, 25:27, 22:25, 25:18, 17:19) nusileido „Raseinių – Norvelitos“ tinklininkams.

Algimantas Petrovas, ilgametis Kelmės „Antivio-Etovio“ treneris: „Šiandien vyrai į aikštelę išbėgo rimtai nusiteikę, labai norėdami pagaliau laimėti prieš Šiaulius. Tam įtakos turėjo ir vakarykštis pralaimėjimas Raseiniams, nes jau nebebuvo, kur trauktis. Abi komandos daug taškų pelnė sėkmingai paduodamos kamuolį – pirmą setą mes geriau padavėme, antrą setą – šiauliečiai. Rungtynėse lūžis įvyko ketvirtame sete, kurį sugebėjome laimėti minimaliu skirtumu 25:23. Penktas setas buvo Luko Každailio setas – mūsų pagrindinis puolėjas drąsiai ėmėsi lyderio vaidmens ir pelnė visą seriją taškų. Gerai žaidė ir Gediminas Guntarskis.“

Apie vakarykštį pralaimėjimą Raseinių ekipai A. Petrovas pasakojo: „Raseiniškiai šiemet tikrai stiprūs, prie jų prisijungė du iš mūsų išėję aukštaūgiai. Mūsų komanda tapo žemesnė ir jaunesnė, be to, labai trūko laiko susižaidimui. Pasikeitus visam startiniam šešetui, žaidžiame dar labai banguotai, nesubalansuotai, o juk komandos meistriškumą parodo stabilus žaidimas. Vakar neįvertinome varžovų, nebuvome susikaupę. Jei lemiamame sete esant rezultatui 13:13, trys iš eilės žaidėjai nesugeba paduoti paprastų kamuolių, tai treneriui belieka už galvos susiimti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją