Varžybose taip pat dalyvavo Edvardas Strelčiūnas (60 kg, 30 dalyvių), Deividas Mikalauskas (64 kg, 28 dalyviai), Artiomas Masianas (69 kg, 24 dalyviai) ir Tadas Šakočius (75 kg, 25 dalyviai), Arnoldas Taraškevičius (91 kg, 19 dalyvių) ir Dovydas Šernas (+91 kg, 21 dalyvis).

Lietuvos rinktinę lydėjo treneriai Stasys Balčiauskas ir Miroslavas Krepštulis ir tarptautinės kategorijos teisėjas Vilius Bobinas.

A. Baniulis labiausiai išgarsėjo po to, kai jam pralaimėjęs varžovas iš Kroatijos Vido Lončaras užpuolė ir nokautavo ringo teisėją lenką Maciejų Dziurgotą, o lietuvis nebandė veltis į šią situaciją ir užstoti nukentėjusiojo.

„Nenorėjau veltis į problemas, nes būtų nukentėjusi visa rinktinė bei, žinoma, aš pats. Juk niekas nežino, kaip būtų susidėlioję įvykiai ringe. Privalėjau būti atsargus. Būčiau buvęs diskvalifikuotas iš čempionato, kuris yra man labai svarbus (...)“, – po incidento pareiškė A. Baniulis.

Europos jaunimo bokso čempionate startavo 233 boksininkai iš 41 Senojo žemyno valstybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)