Svarbiausia dvikova vyko Lietuvos sostinėje, kur susigrūmė dvi čempionato elitinės komandos, kaskart dalyvaujančios vienokių ar kitokių medalių dalybose – „Eastcon“ ir HC „Garliava“. Šįkart reguliaraus čempionato dvikovą laimėjo rungtynių šeimininkės Vilniaus rankininkės – 37:35 (19:15).

Nugalėtojoms po 14 taiklių metimų atliko šou surengusios Greta Kavaliauskaitė ir Inesa Verbovik. Jų sąskaitoje – net 28-i įvarčiai iš 37-ių, kuriuos pasiekė visa komanda.

Varžovių iš Garliavos didžiausioji įvarčių lietaus našta teko trims žaidėjoms: Kamilė Bušaitė 12, Laura Masiulevičiūtė 10, Diana Šatkauskaitė 8 įvarčiai.

„Rungtynes galėjo laimėti ir Garliavos rankininkės, kurios dvikovos starte turėjo solidžią persvarą net 7:1, bet greitai ją išbarstė ir po aštuonių minučių (16 min.) švieslentė rodė jau jėgų lygybę (9:9). Vėliau iniciatyva priklausė „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegija“ komandai, kuri laimėjo pirmąją susitikimo dalį 19:15.

Antroji rungtynių pusė vėl priminė jūros bangavimą. Atrodė, vilnietės, turėdamos tvirtą kelių įvarčių pagrindą ir toliau diktuodamos savo sąlygas, susitikimą laimės be vargo. Deja, taip neatsitiko. Jau 43-ąją rungtynių minutę minimaliu skirtumu 25:24 į priekį išsiveržė „HC Garliava SM-CASCADA“ komanda. Šeimininkėms teko nemažai paplušėti, kad susigrąžintų iniciatyvą bei pelnytų trečią pergalę čempionate“, – trumpai dvikovos eigą apibūdino moterų lygos direktorius Grigorijus Gutermanas.

Visai kitoks scenarijus buvo Utenoje, kur kovėsi vietos daugiafunkcinio sporto centro, arba sutrumpintai – DSC, ir Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ rankininkės. Dvikovos šeimininkės nesugebėjo rimčiau pasipriešinti šlovingą praeitį turinčiam „Eglės“ klubui ir pralaimėjo vilnietėms rezultatu 20:32 (7:17).

Utenos komandai 8 įvarčius pelnė Gabija Vareikytė, keturis taiklius smūgius atliko Justina Zenkovaitė.

Vilniečių gretose 9 įvarčiais pasižymėjo Rita Repečkaitė, 8-is pridėjo Deimantė Lengvenytė, 7-is – Rasa Mikalonytė.

„Uteniškės rungtyniavo lyg bijodamos savo priešininkių, kurios ir gerokai vyresnės, ir turinčios didesnę patirtį. Todėl sostinės atstovės jau susitikimo pradžioje susikrovė solidžią įvarčių persvarą, kurio pakako iki dvikovos pabaigos užtikrintai pergalei pasiekti. Triumfavo meistriškumas bei patirtis, ko suprantama trūko ir dar trūksta jaunosioms Alvydos Černiauskaitės auklėtinėms. Tačiau DSC klubas turi puikią galimybę palaipsniui kopti meistriškumo laipteliais ir grūdintis tokiose dvikovose“, – po uteniškių ir vilniečių mačo sakė dvikovos inspektorius Artūras Malašinskas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)