Lietuvos rinktinės nariai dalyvaus 8 rungčių varžybose. Mūsiškių sportininkių sąrašas yra išplėstinis, bet galutiniame variante dviratininkų bus mažiau. Lietuvos komandos treneris Antanas Jakimavičius kandidatus pasirinks pagal sportinę formą ir nuotaikas.

Lietuvos rinktinės nariai ir rungtys:

1. Komandų persekiojimo lenktynės: Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė, Daiva Tušlaitė ir Edita Mazurevičiūtė.

2. Omniumas: Aušrinė Trebaitė, Daiva Tušlaitė ir Vilija Sereikaitė.

3. Skračas: Vaida Pikauskaitė, Daiva Tušlaitė, Edita Mazurevičiūtė ir Vilija Sereikaitė.

4. Grupinės (point race): Daiva Tušlaitė, Vaida Pikauskaitė ir Edita Mazurevičiūtė.

5. Individualios persekiojimo lenktynės: Vilija Sereikaitė, Edita Mazurevičiūtė, Daiva Tušlaitė ir Vaida Pikauskaitė.

6. Sprintas: Simona Krupeckaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė, Svajūnas Jonauskas ir Vasilijus Lendelis.

7. Keirinas: Simona Krupeckaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė, Svajūnas Jonauskas ir Vasilijus Lendelis.

8. Komandų sprintas (olimpinis): Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė.

Lietuvos rinktinė dalijama į dvi dalis. Tai - sprinto ir tempo rungtys. Treneris Dmitrijus Leopoldas daugiausia tikisi iš Simonos Krupeckaitės, bet ji nesenai grįžo į treką, todėl kažką planuoti sunku. Šis čempionatas ir parodys, kaip jai sekasi ir ką galima planuoti artėjantiems sezonams.

A. Jakimavičiaus grupėje dviračių sporto bendruomenė labai seka komandų persekiojimo lenktynes. Į šią rungtį patekti kitaip nei į kitas iki čempionato nereikia rinkti taškų ir dalyvauti ilgoje atrankoje. Visos šalys gauna po vieną vietą. Todėl šis čempionatas - pirmas oficialus startas. 2013 metais merginos tiesiogine to žodžio prasme subyrėjo (komandos sudėtis dėl traumų buvo labai netolygi, todėl „užtraukus“ stipresnėms, silpnesnės paleido ratą ir pabiro). Todėl bus žiūrima, kaip seksis dabar, nes treneris neslepia ambicijų patekti į 2016 metų olimpines žaidynes.

Kaip visada, laukiama gerų Aušrinės Trebaitės rezultatų, taip pat gerai pasirodyti turėtu ir Daiva Tušlaitė. Editai Mazurevičiūtei po aukso jaunių ir jaunimo treko čempionate tarp suaugusiųjų nebus taip lengva, tad ir jai kažką planuoti sudėtinga. Ir nors ji puikiai važiuoja omniumo ir grupinių lenktynių dėl taškų rungtis, treneris ją mato tik taip komandų persekiojimo specialistę).

Pasirengimas Europos čempionatui buvo geras, sportininkai ilgą laiką praleido stovyklose užsienyje. Tik perkeltas čempionatas už Atlanto sudarė nemažai finansinių ir logistinių sunkumų. Nes paprastai Europos čempionatas yra vykdomas spalio pabaigoje žemyninėje Europos dalyje, o dabar prancūzai viską perkėlė į Karibų jūros salą Gvedelupę. Išlaidos padidėjo beveik keturis kartus, taip pat atsirado iššūkių inventoriaus ir kitos technikos pervežimui už Atlanto.

Čempionatas kiek neįprastai vyks ne įprastame dengtame 250 metrų treke, o - atvirame 330 metrų treke. Būtent toks trekas yra Klaipėdoje. Gauname pranešimus, kad sąlygos labai prastos, tvankus oras, prieš čempionatą savaitę laiko lyja, visur telkšo balos.

2012 metais Europos pirmenybės buvo po olimpiados, todėl į Panevėžį neatvyko labai daug gerų sportininkų. 2013 metais nebuvo S. Krupeckaitės, komandų persekiojimo lenktynių merginų rinktinė dėl traumų buvo ne pagrindinės sudėties, V. Lendelis ir S. Jonauskas tik ką po jaunių perėję į vyrus. 2013 metais gal tik A. Trebaitės pasirodymas buvo vidutiniškas, visi kiti pasirodė pagal savo galimybes.

2014 metais lietuviai nevyko į pasaulio čempionatą, nes treneriai jį nusprendė praleisti. 2014 spalio 10 - 12 d. Panevėžyje turėjo vykti Lietuvos treko čempionatas, bet dėl pakeistos Europos čempionato vietos ir datos jis buvo atšauktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)