Geriausiai sekėsi būtent pastarajai lengvaatletei, kuri startavo vieninteliame etape Stokholme (Švedija) bei, aplenkusi Europos čempionę Ruth Beitią, užėmė antrą vietą (peršoko 194 cm).

„Tam, kad galėtum dalyvauti Deimantinės lygos varžybose, turi susidėti trys dalykai: rezultatai, vadybininko sugebėjimai laiku tave pasiūlyti organizatoriams bei tai, kaip pasirodei ankstesniuose etapuose, – tikino A. Palšytė. – Pirmą kartą Deimantinės lygos varžybose dalyvavau, kai asmeninis rekordas buvo tik 192 cm. Tuomet vadybininkas Aivaras Karotammas mane pasiūlė Stokholmo etapo organizatoriams, o šiems tiko tiek mano tuometinis rezultatas, tiek tai, kad buvau jaunių bei jaunimo čempionatų prizininkė. Prie to prisidėjo ir išvaizda, nes ir nebūdama labai žinoma, organizatoriams pasirodžiau tinkamas žmogus tų varžybų aplinkai.“

Lengvaatletė teigė, jog atsisakymas dalyvauti komercinėse varžybose gali reikšti, jog į jas kviečiamas daugiau niekada nebebūsi, kadangi organizatoriai sportininkui kartą ar dukart nesutikus atvykti į varžybas, sekantį kartą tiesiog nebesiūlo.

„Į Deimantinės lygos etapus dažniausiai kviečiami dešimt geriausių to sezono atletų. Pirmenybė tenka tiems, kurie jau yra dalyvavę ankstesniuose etapuose. Deimantinės lygos varžybos būna tikrai aukšto lygio, nes juose varžosi įvairių kontinentų elitiniai sportininkai. Vien dalyvavimas ten dažnai reiškia pripažinimą ir garbę. Įvairių rungčių starto sąrašai dažnai prilygsta ar net pranoksta Europos bei pasaulio čempionato finalo dalyvių sąrašus, tad galime sakyti, jog šios varžybos yra tikrai labai aukšto lygio, o ne tik komercinis šou.“

Vis dėlto milijoninėmis premijomis, net ir tapęs bendrosios įskaitos nugalėtoju, sportininkas pasigirti negali. Piniginius prizus gauna aštuoni geriausiai etape pasirodę sportininkai: pirma vieta įvertinama 10 tūkst. JAV dolerių, antra – 6 tūkst. dolerių, trečia – 4 tūkst. dolerių, o aštunta – vos 1 tūkst. dolerių. Rungties bendros įskaitos nugalėtojui taip pat atitenka 40 tūkst. dolerių čekis.

Palyginti: „US Open“ teniso turnyre triumfavusi amerikiete Serena Williams uždirbo beveik 4 mln. dolerių.

„Tenisas – bene labiausiai komercinė sporto šaka, tad lengvajai atletikai prilygti tenisui yra labai sunku. Lengvaatlečiai milijonieriais gali tapti tik gerų rezultatų, rėmėjų, viešųjų ryšių bei reklamos pagalba, bet tikrai ne vien iš komercinių varžybų, – pasakojo A. Palšytė. – Iš vadybininko sužinojau, kad per pastaruosius porą metų iš Deimantinės lygos rėmėjų gretų pasitraukė gana stambūs vienetai, tad prizinis fondas sumažėjo. Šiek tiek gelbsti tai, kad šalyse, kuriose vyksta etapai, žmonės moka apie 30 eurų už bilietą, tad reikia tikėtis, jog žiūrovų nesumažės, o rėmėjų anksčiau ar vėliau visgi padaugės. Norėtųsi, jog sporto karaliene tituluojama lengvoji atletika komercijos atžvilgiu kažkada taip pat galėtų pasijausti karališkai.“

Antra vieta Deimantinės lygos etape Stokholme – bene reikšmingiausias A. Palšytės pasiekimas suaugusiųjų sporte. Iškart po Europos čempionato vykusiose varžybose dalyvavo ir visos trys Senojo žemyno pirmenybių medalius pasidabinusios šuolininkės Ruth Beitia, Marija Kučina bei Ana Simič.

„Sunku lyginti skirtingų amžiaus grupių medalius ir suaugusiųjų elito varžybas. Visi laimėjimai yra be galo svarbūs ir reikšmingi. Švedijoje man tikrai pasisekė, nes pavyko pademonstruoti, ką galiu, ir bent morališkai atsirevanšuoti prieš Europos čempionato finalininkes. Gaila, kad to neparodžiau keliomis dienomis anksčiau Ciuriche, tačiau ten susiklostė daug neigiamų aplinkybių, tad belieka nesėkmę pamiršti ir judėti pirmyn. Labai viliuosi ateityje pasiekti tokią sportinę formą, kuri leistų ne tik prasibrauti į geriausiųjų trejetuką kažkuriame Deimantinės lygos etape, bet ir patekti į Top-3 bendroje įskaitoje“, – vylėsi A. Palšytė.

Lietuvos disko metikams tarp prizininkų šį sezoną patekti nepavyko: trijuose etapuose dalyvavęs A.Gudžius geriausiai pasirodė Lozanoje (Šveicarija), kur buvo septintas (63,38 m), o keturiskart startavusi Z. Sendriūtė aukščiausią vietą užėmė Glazge (Škotija), buvusi ketvirta (61,87 m).

2011 metais Deimantinės lygos bendros įskaitos nugalėtoju disko metimo rungtyje tapo Virgilijus Alekna.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją