„Buvo sunku bėgti, nes prieš dvi savaites dalyvavau Minske pusės maratono distancijoje. Labai džiaugiuosi, kad pavyko pagerinti trasos rekordą. Taip pat smagu tapti ir Lietuvos pusės maratono distancijos čempione,“ - kalbėjo Ž. Balčiūnaitė, kuriai vienas iš pagrindinių startų laukia lapkritį Japonijoje vyksiantis maratono bėgimas.

Tuo tarpu V. Dopolskui ši, 21 kilometrų 98 metrų distancija, buvo įveikta pirmą kartą. „Šis pasiekimas man labai svarbus. Mano svajonė buvo bėgti Nidoje“, – po finišo džiaugėsi 22–ejų bėgikas, kuris už nugaros paliko Vilniaus maratone triumfavusį Remigijų Kančį.

Pirmą kartą Nidos pusės maratono varžybose 10 kilometrų „Lemminkainen Lietuva“ bėgimo startas buvo duotas Preiloje. Šis bėgimas buvo skirtas Valstybinės reikšmės kelio Smiltynė – Nida ruožo rekonstrukcijos užbaigimui. Pirmoji 10 kilometrų distanciją tarp moterų įveikė Pasaulio ir Europos irklavimo čempionė Donata Vištartaitė.

„Šiuo metu man atostogos, tad jas su draugais leidžiu Palangoje. Draugai ir įkalbėjo bėgti Nidoje ir įveikti 10 kilometrų distanciją. Laisvalaikiu bėgioju, tad smagu buvo ir laimėti“, – šypsojosi D. Vištartaitė.

15 metų Nidos pusės maratono bėgimą orgnizuojantis Aurelijus Armonavičius džiaugėsi, kad visuomet Nidoje paskutinį rugsėjo savaitgalį yra geras oras. „Nidos pusės maratono bėgimas vyksta IAAF (Tarptautinė lengvosios atletikos federacija) testuota trasa, kuri driekiasi miesto gatvėmis ir dviračių taku. Dalyvaujantys gali džiaugtis gražiais vaizdais“, – teigė A. Armonavičius.

Nidos pusės maratono bėgimas išskirtinis tuo, kad visi bėgę pagrindinę renginio ir 10 kilometrų distancijas vietoje medalių gauna puodukus su briedžiais. Taip pat briedžius prieš vaikų bėgimus ant marškinėlių galėjo piešti ir mažieji sportininkai. Vaikai, suvažiavę iš visos Lietuvos rungėsi 1, 2, 3 kilometrų distancijose.

Pusmaratonio rezultatai:

Vyrai

1. Valdas Dopolskas (1.07.51)
2. Mindaugas Viršilas (1.10.08)
3. Remigijus Kančys (1.11.08)

Moterys

1. Živilė Balčiūnaitė (1.16.37)
2. Milda Vilčinskaitė (1.25.47)
3. Austėja Miežytė (1.29.38)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)