Gerokai geriau septintame plaukime sekėsi 2008 metų Pekino olimpiados vicečempionė ir 2012-ais šios klasės planetos pirmenybėse triumfavusiai Gintarei Scheidt, kuri finišo liniją kirto aštunta ir su 129 baudos taškais pakilo į 34-ą poziciją.

Lyderės poziciją išsaugojo olandė Marit Bouwmeester (27 b. tšk.), lenkianti čekę Veroniką Kozelską Fenclovą ir švedę Josefin Olsson (po 37 b. tšk.).

Kovą toliau tęsia 60 pajėgiausių planetos buriuotojų iš 120 startavusių.

Vyrų „Laser“ klasėje po aštuonių plaukimų pirmauja australas Tomas Burtonas (37 b. tšk.), lenkiantis britą Nicką Thompsoną (39 b. tšk.) ir olandą Nicholasą Heinerį (43 b. tšk.).

Pasaulio čempiono titulą ginantis G. Scheidt vyras brazilas Robertas Scheidtas septintą plaukimą baigė 20-as, aštuntame finišavo aštuntas ir su 56 baudos taškais liko šeštoje pozicijoje.

RS:X burlenčių klasėje startavęs 2012 metų Londono olimpinių žaidynių 12 vietos laimėtojas Juozas Bernotas šeštą plaukimą baigė 25-as, septintą - 14-as, aštuntą - 17-as ir su 134 baudos taškų bendroje įskaitoje pakilo į 32-ą vietą. J. Bernotas yra absoliutus Lietuvos čempionas, o varžybos Ispanijoje yra pirma atranka į Rio da Ženeiro olimpines žaidynes.

Po šešių plaukimų savo pasirodymą baigė kitas šioje klasėje startavęs lietuvis Martynas Juodeška. Jis šeštą plaukimą baigė 27-as ir su baudos 162 taškais bendroje įskaitoje liko 74-as tarp 98-ių sportininkų, o kovą dėl medalių tęsia 49-i burlentininkai.

Lyderiu po aštuonių plaukimų tapo prancūzas Julienas Bontempsas (20 b. tšk.), lenkiantis lenkus Piotrą Myszką (26 b. tšk.) ir Przemyslawą Marczynskį (28 b. tšk.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)