Nors anot pačių sportininkų oro sąlygos buriuoti dėl vėjo stokos nebuvo pačios palankiausios, bet tai nesutrukdė įvykti varžyboms ir išsiaiškinti geriausius buriuotojus visose jachtų klasėse.

Bene labiausiai intriguojanti kova vyko „Laser Radial“ klasėje, kurioje stipriausias šiais metais buvo Vėjas Pajarskas, palikęs sau už nugaros antrą vietą užėmusį Marių Eidukevičių ir trečią vietą iškovojusį Donatą Juškevičių.

Kitoje „Laser“ klasėje 4.7 puikiai sėkėsi merginų valdomoms jachtoms. Antrą vietą užėmė Ugnė Pajarskaitė, trečią - Asta Burbulytė, jos nusileido tik Airidui Rutkauskui, kuris ir tapo šios klasės nugalėtoju.

Kadangi „Formula“ burlenčių varžybos dėl vėjo trūkumo tą dieną įvykti negalėjo, todėl buvo suorganizuotos didelio susidomėjimo sulaukusios ir vis labiau populiarėjančios Lietuvoje irklenčių lenktynės. Jose patirtis nugalėjo jaunystę, kai Rytis Jasiūnas, pasitelkęs iš anksto surepetuotas taktines gudrybes, pranoko savo jauną ir mažiau patyrusį oponentą Audrių Voverį. Trečias šioje rungtyje liko tikras burlenčių sporto veteranas Arvydas Moliušis.

Ir nors ši sporto rūšis reikalauja labai daug fizinių jėgų ir ištvermės galėjome išvysti ir besivaržančias merginas, tarp kurių stipriausia tądien buvo Živilė Apervičiūtė.

Jeigu tam, jog startuotų „Formula“ burlentės pritrūko šiek tiek vėjo, tai „Raceboard“ varžybos įvyko be didesnių nesklandumų. Nugalėtoju šio tipo rungtyje po atkaklios ir permainingos kovos tapo Marius Fedotovas, antras liko Vytautas Celiešius, trečia vieta tenkintis buvo priverstas Lukas Žvikas.

Vos 2008 metais atgaivintoje 470 jachtų klasėje daug besivaržančių dalyvių nebuvo, tačiau kovos ten taip pat netrūko. Vis dėl to didesnių staigmenų neįvyko ir pergalę pasiekė Andriaus Ramonaičio ir Emilio Valentinaičio duetas. Nugalėję sportininkai guodėsi, jog Lietuvoje dar šiek tiek trūksta didesnės konkurencijos varžantis šioje greitoje ir dinamiškoje klasėje, tačiau į ateitį žvelgia su optimizmu planuoja neapleisti 470 tipo jachtų.

Prie Kauno marių buvo galima išvysti ne tik patyrusius ir jau daug mačiusius, bet ir pačius jauniausius, dar tik pirmus žingsnius šiame sporte žengiančius, buriuotojus. Jiems buvo surengtos „Optimist“ klasės varžybos. A grupėje greičiausias buvo Radvilas Janulionis, aplenkęs antroje vietoje likusį Ernestą Juškevičių. B grupėje pirmas finišo liniją kirto Linas Spudulis. Jauniausiai šios klasės dalyvei yra vos 7-eri metai, ir nors prizinių vietų iškovoti jai nepavyko, finišą vis dėl to ji pasiekė.

Renginio organizatoriai džiaugėsi, jog kaip ir kiekvienais metais „Paskutinio griaustinio“ regata pritraukė didelį skaičių dalyvių ir vylėsi, jog su kiekvienais metais augs ne tik dalyvių kiekybė, bet ir kokybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją