Pasak Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidento Naglio Nasvyčio, šios varžybos ne tik didelis Lietuvos buriuotojų bendruomenės įvertinimas, tačiau ir didelė atsakomybė.

„Šioms varžyboms keliami labai didžiuliai tarptautiniai reikalavimai, tad šis renginys ne tik didelis postūmis į priekį, tačiau ir didelis išbandymas organizatoriams ir Lietuvos buriavimo varžybų teisėjams. Džiaugiuosi, kad esame matomi tarptautinėje arenoje, kad mumis pasitiki ir gerbia. Nors tokio lygio renginys vyksta pirmą kartą, organizatoriai yra gerai pasiruošę ir tikiu, kad visi sportininkai bei žiūrovai esantys krante - puikiai praleis laiką“, - teigė N. Nasvytis.

LBS Prezidentas taip pat dėkoja Kauno miestui, kurio geranoriškumo ir iniciatyvos dėka Kauno mariose, pirmą kartą Baltijos regione prasideda Europos „Laser“ taurės etapas. Verta pastebėti, kad jame startuoja vieni stipriausių „Laser Standart“ klasės Lietuvos sportininkų - Martis Pajarskas ir Karolis Janulionis.

"Laser" jachtų klasė

Apie „Laser“ jachtų klasę:

„Laser“ – tai bene populiariausia 4,2 m ilgio sportinė jachta. Atsižvelgiant į burės dydį, šios jachtos skirstomos dar į smulkesnes klases. Labiausiai pasaulyje paplitusios šios trys „Laser“ klasės: „Laser 4.7“, „Laser Radial“ ir „Laser Standard“. Daugiau nei 90–yje pasaulio šalių šiomis jachtomis buriuoja ir jaunimas (nuo 15 metų), ir vyresnės kartos atstovai (iki 70 metų).

„Laser 4,7“ klasė turi mažiausią - 4,7 m2 burę. Ja buriuoti gali jauniai, kurių svoris nuo 35 – 55 kg.

„Laser Radial“ jachtos burė didesnė – 5,76 m2, ji skirta 55 – 70 kg. svorio vairininkui. Šia jachta buriuoja jaunimas ir suaugusieji (vyrai ir moterys). 2008 metais „Laser Radial“ moterų varžybos buvo įtrauktos į Pekino vasaros olimpines žaidynes. Taigi jau šešeri metai „Laser Radial“ laikoma olimpine jachtų klase. Lietuvai atstovavusi Gintarė Volungevičiūtė Pekino olimpinėse žaidynėse pelnė sidabro medalį.

„Laser Standard“ – suaugusiųjų jachtų klasė. Burės dydis 7,06 m2, vairininko svoris – nuo 60 kg. Tai - olimpinė vyrų jachtų klasė.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją