„Praėjus 25 metams nuo Baltijos kelio akivaizdu, kad jo idėja bei dvasia šiandien gyva. Ne tik kaip vienybės pamoka, kad sėkmingai eitume į priekį, bet ir kaip kovos už laisvę simbolis. Šiandien mūsų visų širdys ir protai yra su Ukraina ir jos žmonėmis, kurie nori apginti ir kurti laisvą, sėkmingą savo valstybę“, – teigė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, TS-LKD jaunimo bendruomenės pirmininkė.

„Ukraina, paskelbusi nepriklausomybę 1991-ųjų rugpjūčio 24 d. vis dar turi kovoti už savo šalies suverenitetą, apsisprendimo teisę, už teisę gyventi demokratinėje europietiškoje valstybėje. Mūsų valstybė tuo keliu, kuriuo pasirinko žengti Ukraina, jau pažengė toli. Todėl gerai suprantame jos žmonėms tenkančius iššūkius esame pasirengę visokeriopai prisidėti prie Ukrainos siekių įgyvendinimo, dalintis patirtimi, draugyste ir prisidėti darbais prie nepriklausomos ir savarankiškos Ukrainos suklestėjimo“, – teigė akcijos koordinatorė.

Komanda „Už Ukrainos ir mūsų laisvę!” taip pat pretenduoja į specialų LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės prizą aktyviausioms, savo komandas velomaratone subūrusioms bendruomenėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)