Antrą vietą užėmė olandas Mathieu van der Poelis („BKCP-Powelplus“), o trečią – austras Clemensas Fankhauseris („Tirol Cycling Team“). Jie nuo nugalėtojo atsiliko 4 sek.

Iš lietuvių aukščiausią vietą – 12-tąją – užėmė Žydrūnas Savickas (Lietuvos rinktinė, +17 sek.).

Trijuose tarpiniuose finišuose nė vienas iš vienuolikos Lietuvos dviratininkų taškų nepelnė.

Lenktynes pradėjo 119 dviratininkų iš 20 komandų.

Lenktynių atidaryme dalyvavo varžybas globojantis premjeras Algirdas Butkevičius. Jis Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui olimpiniam čempionui Artūrui Kaspučiui įteikė Lietuvos vėliavą.

„Baltic Chain Tour“ lenktynes, kurioms suteikta UCI 2.2 kategorija, sudaro penki etapai (iš viso – 851,8 km). Ketvirtadienį dviratininkai važiuos iš Rygos į Siguldą (157,7 km), penktadienį – iš Valmieros į Pernu (164,5 km), šeštadienį – iš Pernu į Viljandį (165,5 km), o sekmadienį – iš Viljandžio į Taliną (179,6 km).

Lenktynių prizų fondą sudaro beveik 12 tūkst. eurų. Varžybose startuoja trys Estijos, po dvi – Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos bei po vieną Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Kazachstano, Lenkijos, Norvegijos, Slovakijos ir Ukrainos komandą.

Pernai šiose lenktynėse Ž. Savickas užėmė trečią vietą, o Lietuvos rinktinė nugalėjo komandų įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)