Asmeninėse varžybose geriausiai pasirodė R. Drazdauskaitė, distanciją įveikusi per 2 val. 30 min. 32 sek. bei užėmė aukščiausią lietuvių poziciją šiame čempionate – septintą. Asmeninį rekordą pasiekusi R. Kergytė (2 val. 35 min. 13 sek.) finišą pasiekė 21-a, Ž. Balčiūnaitė – 27-a (2 val. 39 min. 53 sek.).

„Septinta vieta nėra gera, neteisiamos tik čempionės. Nėra labai blogai, nusivylusi nesu. Bėgau savo tempu, nenorėjau užsiplėšti pradžioje, nes žinojau, kad trasa yra sunki, – pasakojo R. Drazdauskaitė. – Kaip tokioje trasoje visai gerai prabėgau, nes buvo labai status kalnas. Nuokalnė irgi gana stati, nes bėgant joje turėjau stabdytis, kadangi kirto per raumenis ir nugarą.“

Asmeninį rekordą pasiekusi R. Kergytė prieš startą apie tokį rezultatą net nesvajojo.

„Retai maratonuose pasitaiko tokio statumo įkalnė, kuri tęsėsi apie 1,5 km. Po 10 kilometro mačiau, jog bėgu asmeninio rekordo tempu. Po to šiek tiek sulėtėjau, bet nedaug. Treneris prieš varžybas pasakė, jog galime palikti laikrodžius, nes trasa sunki, todėl pati nustebau, kad pagerinau asmeninį rekordą“, – teigė R. Kergytė.

Tuo tarpu ne itin sėkmingai varžybos susiklostė Ž. Balčiūnaitei. Lietuvė likus mažiau nei dviem savaitėms iki starto Europos čempionate susirgo pūline angina ir nuo jos gydėsi antibiotikais. Beje, po finišo maratonininkė dar apie valandą negalėjo rasti rūbų.

„Buvau pasiekusi gerą sportinę formą, reikiamą svorį. Grįžau iš treniruočių stovyklos aukštikalnėse į Lietuvos karštį ir susirgau pūline angina. Matyt kondicionieriai padarė savo... Penkias dienas gulėjau su 40 laipsnių temperatūra ir tik nuo praėjusio antradienio nebegeriu antibiotikų. Gydytojai teigė, jog Europos čempionate man startuoti nepatartina, kadangi atsistatymui reikia bent 10 dienų. Planavau praleisti Europos čempionatą, bet kitaip nebesusidarytų komanda (trys maratonininkės – aut. past.) ir optimistiškai tikėjausi, jog viskas bus gerai. Energijos užteko tik 10 kilometrų, o paskui liga padarė savo“, – sakė Ž. Balčiūnaitė.

„Jau nuo 10 km norėjau pasitraukti iš distancijos, bet bėgau toliau už Tėvynę. Pradėjau mesti tempą, nes nenorėjau turėti problemų su širdimi. Sportinė forma buvo tikrai gera, buvau pasiruošusi bėgti per 2 val. 28 min., geresniam rezultatui turbūt ne.“

Sportininkės džiaugėsi puikia atmosfera Ciuricho gatvėmis bei ištvermės sporto šakų atstovams palankiu vėsiu oru.

„Palaikymas labai geras, labai daug žmonių, kurie palaikė visus – nesvarbu, ar tu dešimtas, ar trisdešimtas. Varžovės buvo labai pajėgios. Nė kiek nenustebino, jog nugalėtoja finišavo per 2 val. 25 min, visų prizininkių asmeniniai rekordai yra dar geresni nei šiandienos“, – teigė R. Drazdauskaitė.

Dėl išsprūdusio apdovanojimo komandinėje maratono rungties įskaitoje lietuvės neliūdėjo: „Mes nekėlėme tikslo užimti kokią nors konkrečią vietą komandinėje įskaitoje, visos treniravomės atskirai. Nedėjome vilčių, jog galime laimėti, buvo daug pajėgių komandų.“

Europos čempione tapo čempionatų rekordą pagerinusi prancūzė Christelle Daunay, finišavusi po 2 val. 25 min. 14 sek. Sidabro medalį iškovojusi italė Valerija Straneo atsiliko 13 sek., o bronza pasidabinusi portugalė Jessica Augusto – 27 sek.

Šeštadienį dar startuos Lietuvos estafečių vyrų 4x100 m ir moterų 4x400 m komandos bei disko metikė Zinaida Sendriūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)