Geriausiu trečiu bandymu P. Mykolaitis nušoko 7,66 m (antru 7,61 m, o pirmas buvo neįskaitytas), o T. Vitonis – 7,68 m (kiti du – 5,41 m ir 5,26 m).

„Prieš varžybas maniau, kad tam, jog patektum į finalą reikės šokti 7,90 m. Po to pamatėme, kad pas kitus taip pat nėra aukšti rezultatai. Išėjau į stadioną, iki šiol niekur nebuvau matęs tiek žmonių, sunku palyginti. Triukšmas, palaikymas – labai geras jausmas“, – apie debiutą Europos čempionate pasakojo T. Vitonis.

Tomas Vitonis

Iki finalo jam pritrūko 10 cm, P. Mykolaičiui – dviem centimetrais daugiau.

„Du šuoliai buvo penki metrai – vaikų rezultatas (juokiasi – aut. past.). Nesijaučiu taip gerai, kaip jaučiausi sezono pradžioje. Du paskutinius šuolius „užpūtė“ vėjas viduryje bėgimo ir tada nebesigauna atlikti normalaus šuolio, – teigė T. Vitonis. – Rezultatas netenkina, 7,68 m man prakeiktas skaičius kažkoks – ir Lietuvos čempionate tiek šokau. Norėjau bent 7,80 m. Nieko, nelikau paskutinis (juokiasi –aut. past.). Po Lietuvos čempionato nuovargis buvo dar labiau jaučiamas, dabar jau šiek tiek atsigavau.“

P. Mykolaitis pasakojo, jog ne itin sėkmingą rezultatą lėmė daug smulkmenų.

„Tikėjausi smagių varžybų, bet nesugebėjau prisitaikyti prie dangos ir atsispirti. Nei apšilinėjant kaip norėjau ant lentos neužbėgau. Daug smulkmenų susidėjo. Ta pati danga lyg cementas: bėgi ir kaukši kaip su aukštakulniais bateliais, vinutės skamba. Iki šiol nebuvau stovėjęs ant tokios dangos. Pritrūko gal daugiau varžybų sezono metu“, – sakė P. Mykolaitis.

„Po traumos nepavyko visiškai atsigauti, traumuota koja ir dabar dar jaučiasi. Jei būtų buvęs mano treneris, gal būtų pavykę sutvarkyti įsibėgėjimą. Yra kaip yra. Sezonas baigtas, dabar atsigausiu ir ruošiuos žiemos sezonui.“

Atrankos normatyvą (8 metrai) pavyko įvykdyti keturiems šuolininkams – graikui Louisui Tsatoumui (8,19 m), ispanui Eusebio Casaresui (8,05 m), britui Gregui Rutherfordui (8,03 m) ir vokiečiui Christianui Reifui (8,02 m).

Šeštadienį Europos lengvosios atletikos čempionate maratono rungtyje startuos Živilė Balčiūnaitė, Rasa Drazdauskaitė ir Remalda Kergytė, disko metimo rungties finale dalyvaus Zinaida Sendriūtė, o atrankos bėgimuose startuos dvi estafečių – vyrų keturi po 100 m ir moterų keturios po 400 m – komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)