Galutinėje pusfinalių įskaitoje E. Staišiūnaitė liko 11-a tarp 16-os sportininkių. Norint patekti į finalo aštuntuką, lietuvei reikėjo bėgti 0,42 sekundės greičiau.

Greičiausia pusfinalio bėgimuose buvo britė Eilidh Child (54,71 sek.), aplenkusi ukrainietę Aną Titimec (54,90) ir čekę Denisą Rosolovą (54,96).

Atrankos etape 25-erių metų E. Staišiūnaitė (57,51 sek.) pasidalino 12-13 vietą tarp 26 dalyvių.

„Tyčia nepatekau į finalą, kad šeštadienį galėčiau bėgti estafetės rungtyje“, – juokavo lengvaatletė E. Staišiūnaitė.

Beje, iki šiol geriausias E. Staišiūnaitės karjeros rezultatas taip pat buvo pasiektas Senojo žemyno čempionate – 2012 metais Helsinkyje (56,58 sek.).

Prieš sezoną sakiau, kad šiuos metus noriu baigti asmeniniu rekordu bei užimti aukštesnę vietą nei praėjusiame Europos čempionate (tada buvo 15-a – aut. past.). Taip ir įvyko, tačiau giliai viduje norėjosi patekti į finalą ir seniai svajoju „išlipti“ iš 56 sekundžių. Esu patenkinta – ką užsibrėžiau, tą ir padariau. Kai bus laikas, ateis tiek 55 sekundės, tiek Europos čempionato finalas“, – pasakojo E. Staišiūnaitė.

Į pusfinalį E. Staišiūnaitė pateko, kai vos 0,03 sek. lėčiau bėgusi Ispanijos lengvaatletė teisės startuoti pusfinalyje iškovoti nesugebėjo.

Atrankos bėgime rezultatas nebuvo labai geras. Gerai, jog po jo iki pusfinalio atsigauti turėjau daugiau nei 24 valandas. Į pusfinalį patekau per plauką, bet ir užėmusi ketvirtą vietą bėgime būčiau patekusi. Vakar bėgosi sunkiai, bet kas buvo vakar, jau yra praeitis.“

Estafetės 4 po 400 m rungtyje E. Staišiūnaitė su komandos draugėmis startuos šeštadienį.

Labai laukiu estafetės varžybų ir visos lietuvės laukia. Šioje rungtyje emocijos visada yra labai pozityvios, visos esame labai užsivedusios, turime tikrai didelį šansą patekti į finalą“, – sakė
olimpietė.

Beje, E. Staišiūnaitė, kaip ir trečiadienį 400 m rungties pusfinalyje dalyvavusi Agnė Šerkšnienė, buvo pakviestos atlikti privalomą dopingo kontrolės procedūrą.

Ėjikės užėmė 11 ir 18 vietas

Ketvirtadienio rytą buvo duotas startas moterų 20 km sportiniam ėjimui. Lietuvos rekordininkė Neringa Aidietytė distanciją įveikė per 1.30:47 val. ir užėmė 11-ą vietą, o Brigita Virbalytė-Dimšienė trasoje užtruko 1.32:46 val. ir finišo liniją kirto 18-a. Finišavo 25-ios iš 29-ių dalyvių.

Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvai atstovauja 35-i sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)