Pasak gydytojo Andriaus Ramono, važiavimas dviračiu yra efektyviausia judėjimo forma, pagal tai kiek energijos sunaudojama ir kiek nuvažiuojama kilometrų. Tačiau jo nuomone, norint gerai žmogaus savijautai užtikrinti po kiekvienos treniruotės, yra labai svarbu žinoti, kaip tinkamai atstatyti prarastų medžiagų pusiausvyrą organizme.

„Kiekvieną treniruotę yra svarbu pradėti, kuomet organizmas yra pakankamai įsisotinęs skysčių. Po intensyvios treniruotės ar varžybų yra labai svarbu juos vėl atstatyti. Taip pat yra svarbu žinoti, kad per pirmas dvi valandas po fizinio krūvio yra lengviausia ir greičiausia atstatyti fizinio krūvio metu sunaudotus vidinius kūno energinius resursus “, – sakė gydytojas Andrius Ramonas.

Ištvermės reikalaujančiose sporto šakose gydytojas pataria vengti didesnio alkoholio kiekio arba jo iš viso atsisakyti. Pasak jo, jis gali apsunkinti skysčių pusiausvyros sugrąžinimą žmogaus kūne.

„Didesnis alkoholio kiekis iš organizmo išvaro skysčius ir sulėtina jų atstatymą. Siekiantiems sveikai sportuoti alkoholis nėra tinkama priemonė skysčių atstatymui. Nors maža stiklinė ar taurė lengvo alkoholio nepadarytų didelės žalos, tačiau rekomenduotina skysčius ir medžiagas atstatyti gėrimais, kurie yra prisotinti angliavandeniais ir elektrolitais“, – sakė A. Ramonas.

Visus, norinčius daugiau sužinoti apie mitybą ir jos subtilybes intensyvių treniruočių, varžybų metu bei sužinoti praktinių patarimų, kaip greičiausiai atstatyti medžiagų pusiausvyrą organizme po ištvermės, reikalaujančių varžybų, „Velomaratonas“ kviečia registruotis specialiuose mokymuose, kuriuose rekomendacijomis pasidalins savo srities profesionalas. Gydytojas Andrius Ramonas ne tik padės perprasti mitybos subtilybes sportuojant, bet ir atsakys į rūpimus klausimus.

„Velomaratono“ mokymai vyks š. m. rugpjūčio 18 dieną, 18 val. draudimo bendrovės ERGO būstinėje (adresu: Geležinio Vilko g. 6A, Vilnius).

Vietų skaičius ribotas, tad registruotis į mokymus kviečiami visi iki rugpjūčio 17 dienos 17 val. internetu (https://docs.google.com/form/d/1vWa2ECZyacUoUeim2dKVTF16Bj6ziX48VEg1CCZgk3s/viewform).

Liko dvi paros iki vardinių „Velomaratono“ numerių registracijos

Rugpjūčio 16 dieną (šeštadienį) baigsis vardinių numerių registracija į populiariausią dviračių renginį – „Velomaratonas“. Iki šio šeštadienio vidurnakčio visi dalyviai suspėję sutvarkyti registracijos formalumus dviračių maratone galės startuoti išskirtiniais numeriais.

„Norime, kad visi spėtų pasinaudoti galimybe važiuoti maratone vardiniais starto numeriais, kuriuose bus nurodyti dalyviams suteiktas starto numeris bei vardas ir pavardė. Šiuos išskirtinius starto numerius gaus vaikų, mėgėjų bei sportininkų grupėse užsiregistravę dalyviai“, – teigia „Velomaratono“ organizatorius Benediktas Vanagas.

Organizatoriai prašo vardus ir pavardes rašyti lietuviškomis raidėmis.

Penktasis „Velomaratonas“ įvyks rugpjūčio 24 dieną. Dalyviams startas bus duotas prie LR Seimo rūmų aikštės. 9:00 val. dviračių maratonas prasidės „Quadrum Business City“ sportininkų bei „Semi–sport“ grupių važiavimu. 12:30 val. programą pratęs vaikų važiavimas, o 14:00 val. renginį vainikuos gausiausias ERGO mėgėjų važiavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)