„Tik iš šalies gali pasirodyti, kad į finalą patekau lengvai ir greitai. Buvo daug streso, pirmi bandymai per apšilimą buvo tikrai prasti. Susikaupiau, atsiminiau, ką treneris sakė, pavyko atsipalaiduoti, suvaldyti jaudulį ir viskas gavosi pagal planą“, – džiaugėsi A. Gudžius.

„Prieš startą buvo nemažas jaudulys, praeitame Europos čempionate nepavyko patekti į finalą, todėl reikėjo reabilitacijos čia. Viską išėjo padaryti optimaliai, rezervo dar turiu pakankamai. Kaip treneris pasakytų, neišleidau nė garso, tik prieš metimą parėkavau. Tikiuosi, jog finale dar pavyks pridėti metrą.“

Kitas B grupėje startavęs lietuvis Aleksas Abromavičius sėkmingai atliko tik vieną, antrą, bandymą bei diską numetė 57,10 m. Tarp 29 sportininkų Lietuvos disko metikui atiteko 26 vieta.

Vyrų disko metimo rungties finale, kuris vyks trečiadienį, iš lietuvių dalyvaus tik A. Gudžius.

„Finale yra du etapai, iš pradžių reikės patekti į aštuntuką, o tada matysime. Dabar gerai pavalgysiu, šiandien esu be pietų, pailsėsiu ir ryt išauš didžioji diena“, – teigė A. Gudžius.

Sportininkas nustebo sužinojęs, kad Virgilijus Alekna, kuris Ciuriche užėmė tik 21 vietą (59,35), pranešė apie karjeros pabaigą.

„V. Alekna baigė karjerą? Nežinojau. Nieko panašaus nė nenutuokiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)