Tiesa, iš Vilniaus per Frankfurtą į Nandzingą išskrido 20 sportininkų. Rinktinės kapitonė Rūta Meilutytė į žaidynes atskris iš Anglijos.

Sportininkus išlydėjo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, kurie Nandzingą pasieks dviem dienomis vėliau.

„Linkiu lengvo skrydžio. Mes greit atvyksime jūsų palaikyti. Pirmiausia, žinoma, startai, varžybos, o po jų gerai praleiskite laiką dalyvaudami kultūrinėje programoje“, – sportininkams linkėjo LTOK prezidentė.

Beje, iš Frankfurto į Nandzingą lėktuvas skrenda beveik 11 valandų...

Pirmi Nandzingo olimpiniame kaimelyje rugpjūčio 11 apsigyveno Lietuvos rinktinės vadovo pavaduotoja, LTOK darbuotoja Lina Vaisetaitė ir rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas. Jie kaimelyje pasitiks atvykstančią delegaciją, padės įsikurti. Pirmi įspūdžiai – geri.

Kaip sakė L. Vaisetaitė, oro uoste visos procedūros vyko sklandžiai ir greitai. Patiko ir olimpinis kaimelis, kuris priminė 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių olimpinį kaimelį. Erdvūs, patogūs kambariai. Prie jų jau plevėsuoja Lietuvos vėliavos. Mūsų delegacijai talkins keturi savanoriai kinai.

Rugpjūčio 12 d. į Nandzingą atvyko LTOK olimpinio sporto direktorius Kazys Steponavičius bei jo pavaduotojas, rinktinės vadovas Einius Petkus. Antardienį jie jau dalyvavo prie irklavimo trasos vykusiame valčių paskirstyme.

Iškilmingas žaidynių atidarymas – rugpjūčio 16 . Rugpjūčio 17 d. pirmi varžybas pradės paplūdimio tinklininkai, dviratininkės, irkluotojai ir plaukikai. Plaukimo varžybose jau bus ir finalų, kuriuose, tikimės, dalyvaus ir Lietuvos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją