Tvarkaraštis lėmė abi šios dienos varžybų sesijas pradėti vyriausiems mūsų komandos nariams – 38-erių metų Indrei Jakubaitytei ir 42-ejų metų Virgilijui Aleknai.

Kvalifikacinį normatyvą – 57,50 m – bandė įveikti 22 ieties metikės. Indrė Jakubaitytė mėtė A grupėje. Geriausiu pirmuoju bandymu Indrė ietį numetė 54,86 m ir liko šeštoje vietoje.

Sportininkė neblogos nuotaikos, ją gražiai palaikė žiūrovai, tačiau, ar tokio rezultato užteks patekti į finalą, turėjo paaiškėyi po B grupės varžybų. Deja, šioje grupėje rezultatai buvo aukštesni ir Indrė čempionate užėmė galutinę 15-tą vietą – tokią pat kaip ir prieš dvejus metus Helsinkyje.

Į finalą pateko 12-a geriausią rezultatą pasiekusių ietės metikių. Lietuvei iki 12-os pozicijos pritrūko beveik 3 metrų.
Indrė Jakubaitytė

Sprinterė L. Grinčikaitė pateko į 100 m bėgimo pusfinalį

Šveicarijoje prasidėjusiame Europos lengvosios atletikos čempionate sėkmingai startavo sprinterė Lina Grinčikaitė.

Lietuvė antrajame atrankos bėgime 100 m įveikė per 11,51 sekundės ir, užėmusi ketvirtąją vietą, pateko į pusfinalį.

L. Grinčikaitę šiame bėgime aplenkė taip pat vietas pusfinalyje užsitikrinusios olandė Dafne Schippers (11,10 sek.), britė Desiree Henry (11,21 sek.) bei prancūzė Ayodele Ikuesan (11,32 sek.).

Tiesa, rezultatas lietuvės nedžiugina, pusfinalyje, į kurį Lina jau pateko, reikės bėgti greičiau.

Trečiadienį 100 m bėgimo pusfinalyje startuos 24-os pajėgiausios atrankos varžybų (startavo 39 atletės) dalyvės.
Dafne Schippers

J. Beržanskis, D. Aučyna ir S. Tamošaitytė nesužibėjo

25-erių Justinas Beržanskis pirmą kartą bėgo tokioje solidžioje draugijoje: 3000 m kliūtinio bėgimo atrankoje distancijos viduryje jis atsiliko ir finišavo tryliktas su silpnu sau rezultatu (9:01.56).

Mūsiškis pralenkė tik kitame bėgime paskutiniu likusį vengrą Albertą Minczerą ir ispaną Victorą Garcią, kuris nefinišavo, bei užėmė 26-ą vietą tarp 28 dalyvių.

Greičiausias atrankoje buvo lenkas Mateuszas Demczyszakas (8:31,62 min.).

25-erių metų Darius Aučyna trišuolio kvalifikacinėse varžybose, kuriose sportininkai kovojo dėl 12-os kelialapių į finalą, nestartavo.

Nepasisekė ir 27-erių metų Sonatai Tamošaitytei (13,34 sek.), kuri 100 m barjerinio bėgimo trečiame atrankos bėgime buvo priešpaskutinė, septinta, ir sau už nugaros paliko tik nefinišavusią čekę Lucię Koudalovą. Lietuvė bendroje įskaitoje liko 28-ta tarp 31-os dalyvės.

Į pusfinalį pateko 16-a greičiausių barjerininkių. Geriausią laiką atrankoje parodė britė Tiffany Porter (16,69 sek.).

Iš viso dėl Senojo žemyno pirmenybių medalių kovos 34-i lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)