Santa.lt komandą sudaro įvairių sričių specialistai: genetikai, pilvo chirurgai, urologai, ginekologai, anesteziologai-reanimatologai ir kiti.

Ši komanda buvo suburta pačių gydytojų iniciatyva, o jų pagrindinis siekis – savo pavyzdžiu paskatinti žmonės įsijungti į sveikos gyvensenos judėjimą.

„Įvairiuose dviračių sporto renginiuose kiekvieną kartą kolegos netikėtai susitikdavo. Tad jiems gimė idėja – atstovauti savo įstaigai įvairiuose sporto renginiuose ir važiuoti už Santariškių klinikas. Tokiu būdu buvo suburta „Santa.lt“ komanda, pasigaminti komandos marškinėliai, vėliavos“, – pasakojo VUL Santariškių klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė.

Santariškių gydytojų suburta komanda ne tik aktyviai sportuoja, bet ir užima prizines vietas dviračių sporto renginiuose. Praėjusiais metais komandos atstovė Česlova Špurienė užlipo ant „Velomaratono“ nugalėtojų pakylos, užimdama pirmą vietą savo amžiaus M45 grupėje. Taip pat komanda yra laimėjusi trečią vietą šių metų pirmajame „Vilniaus Grand Prix“ turo etape. Tuo metu gydytojui Albertui Čekauskui šių metų „Velomaratonas“ bus tarsi treniruotė prieš kitų metų rimtus startus dviračių plento lenktynėse.

„Velomaratone“ dalyvauju visų pirma siekdamas paremti pačią aktyvaus gyvenimo idėją, padrąsinti savo kolegas bei visus kitus įsijungti į aktyviai leidžiančių laisvalaikį žmonių būrį. Tačiau pats asmeniškai noriu rimtai pradėti treniruotis dviračių plento varžyboms bei siekti asmeninių rezultatų“, – kalbėjo gydytojas A. Čekauskas.

Rugpjūčio 24 dieną startuosiančiame „Velomaratone“ jau yra užsiregistravusių daugiau kaip 350 komandų, atstovaujančių verslo, viešajam sektoriui, bendruomenėms ar įvairioms iniciatyvoms.
Registracija į renginį vyks iki rugpjūčio 16 dienos.

Vaikams siūloma įveikti 2,4 kilometrų važiavimą. Šeimas, draugus ar kolegas kviečiama registruotis į „ERGO“ mėgėjų važiavimą. Norintys pasivaržyti kartu su sportininkais raginami dalyvauti „Quadrum Business City“ ir „Semi-sport“ grupių važiavimuose.

Šalmas – atributas, kurį dažnai dviratininkai ignoruoja

„Velomaratone“ startuosiantiems dalyviams dviratininko šalmas yra privalomas. Tačiau kasdieniame kelyje dažnai sutinkama dviratininkų, kurie į keliones leidžiasi nesirūpindami savo saugumu. Susisiekimo ministerija bei profesionalai dviratininkai rekomenduoja dviračių maratono dalyvius pasirūpinti savo saugumu ne tik renginio metu, bet šalmą dėvėti kasdien.

Pasak Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, šalmai turėtų būti dviratininko atributas ne tik „Velomaratono“ metu, bet ir kaskart užsėdus ant dviračio.

„Kelių eismo taisyklėse pažymėta, kad šalmus užsisegti privalo nepilnamečiai dviratininkai. Nors suaugusiesiems toks reikalavimas nėra keliamas, tačiau žmonės savo saugumu turėtų rūpintis, ne tik vadovaudamiesi įstatymu, bet vadovaujantis savo sveika nuovoka“, – sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuvoje gerai žinomo dviratininko Tomo Vaitkaus teigimu, išvažiuodamas į gatvę su dviračiu niekada nepamiršta užsidėti šalmo.

„Man dviratininko šalmas – kaip būtinybė. Suprantu jo teikiamą naudą. Esu turėjęs ne vieną atvejį, kurių metu jeigu ne šalmas – nežinia kaip būtų pasibaigę. Tad yra labai keista matyti dviratininkus, kurie sostinės gatvėmis drąsiai nardo be jokių saugumo priemonių – be šalmo, atšvaitų ir netgi žibintų. Kartais užtenka net mažo kritimo, kuris gali kainuoti gyvybę“, – sakė Tomas Vaitkus.

Tuo tarpu „Velomaratono“ organizatorius Benediktas Vanagas teigia, kad į šalmą reikėtų žiūrėti ne kaip į nepatogumą, bet profesionalumą.

„Profesionaliame dviračių sporte nematome nė vieno dviratininko, važiuojančio be šalmo. Mano nuomone, keliuose važiuojantys dviratininkai su šalmais – parodo savo išmintį bei supratingumą, kad kasdieniame eisme yra ir kitų eismo dalyvių, kurių elgesio negali prognozuoti“, – teigė B. Vanagas.

Dviračių bei jų aksesuarų parduotuvių specialistai rekomenduoja rinktis šalmus atitinkančius tiek Europos, tiek Amerikos standartų reikalavimus. Dauguma Lietuvoje prekiaujamų šalmų atitinka Europos standartus. Pasak jų, gerai prižiūrami šalmai gali tarnauti 5-6 metus.

Rugpjūčio 24 dieną startuosiančiame „Velomaratone“ visi dalyviai privalės važiuoti su šalmais. Taip pat šiemet renginio partnerė ERGO visiems norintiems „Velomaratono“ dalyviams dovanos draudimą nuo nelaimingų atsitikimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją