Su Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio bėgimo entuziastais sportininkės pasidalino patirtimi, parodė naujų pratimų, kartu juos atliko, kartu bėgo, o po treniruotės mielai atsakinėjo į rūpimus klausimus ir pozavo bendroms nuotraukoms.

Ilgų nuotolių bėgikė, Londono olimpinių žaidynių dalyvė Remalda Kergytė treniruotę vedė Šiaulių bėgimo mėgėjams. Vaikų trenere dirbanti sportininkė suaugusius treniruoja retai, tad džiaugėsi galimybe pamokyti subrendusius žmones.

„Vaikus reikia auginti, ruošti juos profesionaliam sportui, rezultatui, o mėgėjai sportuoja labiau dėl sveikatos, dėl savęs. Pabėgiojome, pasportavome, pasimankštinome, buvo smagu. Tik kol kas šiauliečiai dar labai nedrąsūs, ne tokie entuziastingi kaip Vilniaus ar Kauno bėgikai. Tačiau pas mus bėgiojimo mada dar tik ateina. Žmonių daugėja, po metų-dviejų nenusileisime didmiesčiams,“- sakė suaugusių bėgikų trenerės duonos paragavusi R. Kergytė.

Keturiskart Lietuvos čempionė sprinterė Lina Grinčikaitė lankėsi Klaipėdos vasaros estradoje, kur įprastai dukart per savaitę renkasi uostamiesčio bėgimo mėgėjai.

„Buvo smagu susitikti su naujais žmonėmis, sporto entuziastais – ir visai nesvarbu, kokios distancijos atstovais. Trumpai pristačiau sprintą, padarėme mankštą, pagreitėjimų, bėgimo pratimų. Surengėme sprinto varžybas, linksmai išrinkome greičiausią stajerį. Po treniruotės atsakiau į tikrai daug klausimų. Žmonės domisi, buvo smagu padėti sužinoti. Tokie projektai – gera idėja,“- sakė sprinterė L. Grinčikaitė.

Kaune savo patirtimi su „Danske Bank bėgimo akademijos“ bėgikais dalijosi Rasa Drazdauskaitė. Ją labiausiai sužavėjo treniruotės dalyvių entuziazmas, veržlumas, noras tobulėti.

„Mėgėjai ypatingai klauso, ką pasakai ir sąžiningai atlieka pratimus. Mėgėjams iškyla daugiau klausimų kaip, ką ir kodėl reikia daryti. Treniruotėje pastebėjau, kad jie labai nori tobulėti, jie ateina į treniruotę kaip į šventę ir nori labai greito rezultato. Bet sporte taip nebūna. Pirma reikia įdirbio, tik po to atsiras rezultatas. Tad teko kai kuriuos pristabdyti, paimti už rankos,“- įspūdžiais iš „Danske Bank bėgimo akademijos“ treniruotės dalijosi R. Drazdauskaitė.

Viena geriausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobačevskė Vilniuje treniravo pradedančiųjų grupę, kurios pagrindą sudarė merginos. Tad neišvengė klausimų apie dietas, tvirtas gražias kojas ir svorio metimą.

„Su merginomis labai smagiai nubėgome 5 kilometrus, padarėme mankštą, įvairių pratimų. O paskui jos manęs klausinėjo apie kojų raumenis, apie dietą, apie svorio metimą, apie grožį,“- su šypsena treniruotę prisimena D. Lobačevskė, kuri baigusi sportininkės karjerą norėtų tapti trenere.

„Jau dabar norėčiau užsiimti trenerės darbu, bet tam tiesiog neturiu laiko. Šiuo metu dirbu be trenerio, tad esu trenerė sau. Kol kas noriu bėgti, o ne šalia bėgančio stovėti. Esu reikli sau, reikli būčiau ir bėgikams, tad prieš pradedant dirbti kartu apie tai įspėčiau,“- juokiasi trumpam trenere tapusi D. Lobačevskė.

Priminsime, kad nemokamos „Danske Bank bėgimo akademijos“ treniruotės didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyksta du kartus per savaitę. Su bėgimo entuziastais dirba geriausi bėgimo treneriai, o treniruotėse šią vasarą apsilankė apie 1000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)