„Kiekvienais metais sulaukiame vis gausesnio dalyvaujančių dviratininkų skaičiaus. Norime priminti pagrindines „Velomaratono“ važiavimo taisykles grupėse. Gausiausiame mėgėjų važiavime sostinės gatvėmis rieda ne mažiau nei 5000 dviratininkų. Atkreipiame dalyvių dėmesį, kad šiame važiavime nereikia skubėti, įveikiant trasą, nes laikas nebus fiksuojamas“, – sakė vienas „Velomaratono“ organizatorių Ramūnas Kliunka.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais, greiti dviratininkai entuziastai savo jėgas gali išbandyti, besivaržydami kartu su sportininkais.

„Semi-sport“ grupės važiavimas – skirtas mėgėjams, kuriems 30 km distancija per maža, bet 100 km ilgio sportininkų distancija jiems per ilga. Visiems greitiems mėgėjams, norintiems palenktyniauti tarpusavyje, siūlome registruotis šiame važiavime. Grupėje bus apdovanojami pirmas dešimtukas finišavusiųjų.

Tačiau organizatoriai primena, kad pirmiausiai kiekvienas dalyvis, nepaisant ar jis važiuoja mėgėjų, ar sportininkų grupėje, turi nepamiršti, kokio masto yra „Velomaratonas“ ir kaip reikia elgtis minant didelėje grupėje.

Kiekvienas dviratininkas važiuodamas „Velomaratono“ trasoje turi sekti, kas vyksta aplinkui. Lėtesni dviratininkai turi laikytis arčiau dešinio kelkraščio, o važiuojantys greičiau – arčiau kairio. Dalyviai neturėtų staigiai manevruoti, stabdyti, keisti važiavimo krypties ar kitaip trikdyti šalia važiuojančių kolegų. Taip pat važiuojant didelėse grupėse reikia nepamiršti būti pakantiems kitų dviratininkų atžvilgiu ir esant poreikiui vieni kitiems padėti. Prieš startuojant dviračių maratone organizatoriai rekomenduoja dar kartą įsigilinti į renginio nuostatus.

„Velomaratono“ vardinių numerių registracija vyks iki rugpjūčio 16 dienos. Registracija į sporto varžybas taip pat vyks iki rugpjūčio 16 dienos, sumokant 50 litų starto mokestį. Nespėjus užsiregistruoti iki tos dienos, turės galimybę tai padaryti vėliau, tačiau registracijos mokestis bus didesnis. Tuo tarpu mėgėjų ir vaikų važiavimai iki rugpjūčio 16 dienos yra nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)