Paskutinės jachtos varžybų finišą ties Klaipėdos uosto vartais kirto tik 22 val. vakaro, bent 16 jachtų nespėjo į etapo kontrolinį laiką arba patys pasitraukė iš etapo varžybų.

Po pirmojo etapo varžybų dalyviai grįžo nuvargę ir gerai pasvilinti saulės.

„Buvo tikrai sunku. Labai karšta. Gerai, kad mūsų taktika pasiteisino. Daugelis plaukė arčiau kranto, o mes – labiau į jūrą. Paskui bandėme šlietis arčiau kranto ir vėl pasisekė. Tačiau kova buvo tikrai sunki ir įtempta“, – dalijosi įspūdžiais „Jigy Jigy“ įgulos narys Aidas Pivoriūnas.

„Etapas buvo alinantis. Pasižymėjo permainingu silpnu vėju. Buriuotojai labiau lenktyniavo su laiku. Oras tikrai bandė mūsų kantrybę“, – sakė trečios iš visų dalyvių laivyne ir pirmos savo klasėje finišavusios jachtos „Arabela AG Baltic“ kapitonas Raimondas Šiugždinis.

Jachtos „Šiaurinė“ įgula džiaugėsi, jog rėmėjai prieš pat regatą padovanojo mineralinio vandens.

„Būtume mirę iš troškulio“, – pavargęs, bet besidžiaugiantis geru finišu kalbėjo „Šiaurinės“ įgulos narys Gintaras Černiauskas.

Pirmajame Klaipėdos miesto etape jachtos turėjo nuplaukti iki Palangos, apiplaukti prie Palangos tilto regatos ženklu pabuvusią jachtą „Ambersail“ ir grįžti atgal į Klaipėdą. Didžiosios jachtos turėjo įveikti 28 jūrmyles, o mažesnių distancija buvo trimis jūrmylėmis trumpesnė.

Ryte Klaipėdos kruiziniame laivų terminale pirmojo etapo startą skelbė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Tai vienas jūriškiausių, labiausiai marinistinių akcentų Jūros šventėje. Jachtos puošia visada marias ir jūrą ir tai puikus reginys. Šita regata – skambiausias Jūros šventės akcentas. Lietuva – jūrinė valstybė. Be burių – tai Lietuva be ateities“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Meras juokavo, kad regatoje pritrūko vienos jachtos, kad varžovų skaičius gražiai derėtų prie 55-osios Jūrų šventės. Iš viso šių metų Kuršių marių regatoje dalyvauja 54 jachtos ir 280 buriuotojų. Visos jachtos pagal jų techninius parametrus suskirstytos į 8 grupes.

Perskaičiavus rezultatus pirmą vietą „RS-280“ klasėje užėmė „Arabela AG Baltic“, antrą – „Knygų klubas“ (kap. G. Sirvidas). Kitos jachtos šioje grupėje nespėjo į kontrolinį laiką.

Pirmoje grupėje pirmą vietą užėmė „Orka“ (kap. J. Janulionis), antri liko „Jigy Jigy“, o treti – „Keturi vėjai“.

Antroje grupėje pirmieji po perskaičiuotų rezultatų buvo „Kirkė“ (kap. A. Virbickas), antri – „Propaganda“ (kap. A. Žižys), treti – „Maria“ (kap. A. Valavičius).

Trečioje grupėje pirmą vietą iškovojo „Eglė“ (kap. G. Kurlavičius), antri liko „Gosail.Lt Marinis“ (kap. E. Urbonas), o treti – „Nerija“ (kap. R. Grigonis).

Ketvirtoje grupėje pirmi buvo „Ultra“ (kap. J. Janulionis), antri – „Nida“ (kap. A. Burkšas), treti – „Regina“ (kap. A. Lukšys).

Po pirmojo etapo šiandien buriuotojų laukia dar didesnis išbandymas – ilgasis „Volfo Engleman“ etapas, kurio distancija driekiasi jūra iki Nidos paplūdimių, ten varžovai turės apsisukti, grįžti į Klaipėdą ir plaukti link Nidos mariomis. Iš viso distanciją sudaro apie 80 jūrmylių. Tiesa, didieji laivai plauks šiek tiek trumpesnę distanciją ir finišuos ties Pervalka dėl labai žemo vandens Kuršių lygio mariose ties Pervalkos švyturiu. Laukiama, kad pirmieji laivai finišo liniją kirs tik antradienio paryčiais.

Oro prognozės nežada nieko gero – karštis ir silpnas vėjas, arba kaip sakė regatos vyriausiasis teisėjas Rolandas Žentelis – po antrojo etapo, pirmasis buriuotojams turėtų pasirodyti kaip rojus.

Nuo antradienio „Kuršių marių regata“ persikels į Nidos uostą, kur buriavimo šventė vyks iki pat šeštadienio. Iš viso jachtos rungsis penkiuose etapuose.

Klaipėdos miesto etapo rezultatai:

Klaipėdos miesto etapo rezultatai
Klaipėdos miesto etapo rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)