Pasaulio čempiono titulą dvivietėse (BM2x) ginantis Aurimas Adomavičius su Rolandu Maščinsku šeštadienį pusfinalio plaukime finišavo pirmojoje pozicijoje (6:31,33), kiek daugiau nei puse sekundės aplenkę antroje vietoje likusius britus, Angusą Groomą ir Jacką Beaumontą (6:32,09).

Į finalą iš pirmojo plaukimo taip pat pateko vokiečiai, Florianas Eidamas ir Timo Piontekas. Iš kito pusfinalio finalą pasiekė Prancūzijos, Mickaelis Marteau ir Albericas Cormerais'as, Vengrijos, Gergeley Pappas ir Bendeguzas Petervari-Molnaras, bei Ispanijos, Joaquinas Montero Gomezas ir Alexas Marti Roura, duetai.

Antrą kartą karjeroje vienvietėje moterų rungtyje (BW1x) tarptautinėse varžybose besivaržanti Milda Valčiukaitė laimėjo savo atrankos plaukimą (7:46,08), aplenkusi vokietę Anne Beenken (7:49,22) ir italę Sara Magnaghi (7:50,74).

Kitame pusfinalyje pirmas tris vietas užėmė ir finalą pasiekė latvė Elza Gulbe, britė Jessica Leyden ir serbė Jonava Arsič.

Žygimantas Gališanskis vienviečių rungtyje (BM1x) antrajame pusfinalio plaukime užėmė trečią vietą (7:25,58), nors prieš paskutinius 500 metrų buvo ketvirtas. Per paskutinius 500 metrų lietuvis ne tik aplenkė rusą Pavelą Soriną, bet po finišo juos skyrė beveik 8 sekundės.

Lietuvio plaukime dominavo serbas Aleksandras Filipovičius (7:13,78) ir graikas Dionysios Angelopoulos (7:15,69). Iš kito pusfinalio starto į finalą pateko lenkas Natanas Wegrzycki-Szymczykas, čekas Michalas Plocekas ir vokietis Rubenas Steinhardtas.

Tuo tarpu 18-metei Sonatai Petrikaitei, kuri šioje amžiaus grupėje yra naujokė, nepavyko pasiekti finalo. Lengvo svorio vienviečių valčių klasėje tarp moterų (BLW1x) S. Petrikaitė antrajame pusfinalyje užėmė ketvirtą vietą (8:02,53).

Pirmoji čia finišavo graikė Aikaterini Nikolaidou (7:52,51), antrą vietą užėmė Kipro irkluotoja Anna Ioannou (7:56,31), o trečią – britė Emily Craig. Kitame pusfinalyje pirmas tris vietas pasiekė olandė Ilse Paulis, belgė Eveline Peleman ir Naujosios Zelandijos atstovė Jackie Kiddle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)