Savo būsimuosius varžovus Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre sužinojo Klaipėdos „Dragūno“ vyrai, o Taurių laimėtojų taurėje rungtyniausiančios Kauno „ACME-Žalgiris“ merginoms konkrečių varžovių dar teks palaukti.

„Dragūnas“ kausis su austrais

Daugkartiniai Lietuvos rankinio lygos čempionai „Dragūno“ rankininkai, kuriuos po metų pertraukos treniruos treneris Artūras Juškėnas, apie būsimuosius varžovus pirmajame Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro etape – „Bregenz Handball“ klubą iš Austrijos, kalba atsargiai.

„Negaliu sakyti, kad varžovai yra parankūs ar neparankūs. Europos rankinio federacijos taurės turnyre mums, „Dragūnui“, silpnų varžovų nėra. Galbūt gerai tik dėl to, jog nereikės vykti į tolimas brangias šalis. Finansiniu aspektu dėl to yra gerai. Austrų ekipoje rungtyniauja pajėgus dvimetrinis Lietuvos rinktinės žaidėjas Povilas Babarskas. Mūsų jaunimui teks su juo pasigalinėti“, – sakė vienas iš „Dragūno“ klubo įkūrėjų A. Juškėnas.

Priminsime, kad pirmąsias rungtynes „Dragūnas“ žais rugsėjo 6 arba 7 dieną Austrijoje, atsakomosios rungtynės numatytos rugsėjo 13 arba 14 dieną Klaipėdoje.

Jei klaipėdiečiams įveiks pirmąjį barjerą, antrajame etape jie susitiks su „Skjern Handball“ klubu iš Danijos.

„Dragūnas“ ruoštis naujajam sezonui pradės rugpjūčio mėnesio pradžioje. Jau pavasario pabaigoje ekipą paliko ir į Austrijos Leobeno „Juri union“ klubą išvyko rezultatyviausias ekipos žaidėjas Benas Petreikis.

Taip pat su „Dragūnu“ atsisveikino treneris Miglius Astrauskas, šiemet padėjęs komandai iškovoti Lietuvos rankinio lygos (LRL) aukso medalius. M. Astrauskas nuo birželio 1 dienos dirba Lietuvos rankinio federacijoje (LRF). Jo pareigos – LRF generalinis sekretorius.

Tikėtina, kad „Dragūno“ ekipoje bus ir daugiau permainų – vyresnius žaidėjus gali pakeisti jaunimas. Klaipėdoje puikiai veikia piramidės principas – ugdomi jauni žaidėjai, trokštantys atstovauti „Dragūno“ vyrų ekipai.

Merginos bandys kibti į atlapus

Kauno „ACME-Žalgiris“ komandos rankininkės nesužinojo konkrečių varžovių antrajame etape. Žalgiriečių oponentėmis taps viena iš keturių komandų, kuri užims paskutinę vietą Čempionų lygos atrankos grupėje.

Grupėje žais „FTC-Rail Cargo Hungaria“ (Vengrija), „HC Leipzig“ (Vokietija), „BNTU-BelAZ Minskas“ (Baltarusija) ir „SERCODAK Dalfsen“ (Olandija).

Pirmąsias rungtynes „ACME-Žalgiris“ merginos žais išvykoje spalio 18 arba 19 dieną, atsakomosios rungtynės vyks po savaitės Kaune.

Jei kaunietėms pavyktų įveikti varžoves, trečiajame Taurių laimėtojų taurės etapos jos lapkričio mėnesį susigrumtų su „HSG Blomberg-Lippe“ (Vokietija) atstovėmis.

„Varžovių meistriškumas – aukštesnis, tačiau baltos vėliavos kelti neketiname. Bandysime kibti į atlapus ir Čempionų lygos ekipai. Merginos dega noru ir entuziazmu ir tai gerai“, – kalbėjo „ACME-Žalgiris“ ekipos vyr. treneris Antanas Skarbalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)