Trečias taurės etapas į Šveicariją sutrauks kaip niekada daug dalyvių, organizatoriai jau skaičiuoja, kad turėtų būti pagerintas taurės etapų rekordas, mat dalyvių skaičius pasiekė 750. Iš viso trečiame etape varžysis 44 valstybių sportininkai, o didžiausia konkurencija bus vienviečių vyrų valčių klasėje, kurioje dalyvaus net 34 irkluotojai, tarp kurių – ir lietuvis Mindaugas Griškonis.

Be jo į pasaulio taurės etapą dar vyksta vienvietininkė Lina Šaltytė bei abi porinės dvivietės – Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas bei Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

„Tai paskutinė rimta repeticija prieš pasaulio irklavimo čempionatą (rugpjūčio 25-31 d.), tad Liucernoje susirinks visi stipriausi sportininkai. Mes važiuojame laimėti, o tai dar labiau skatina, jog turime šansą kovoti dėl prizinių vietų ir bendroje įskaitoje. To seniai nėra buvę“, - sakė rinktinės vyr. treneris Mykolas Masilionis.

Pirmame taurės etape Australijoje čempionais tapę S. Ritteris ir R. Maščinskas turi visus šansus į Lietuvą parvežti ir pirmos vietos bendroje įskaitoje prizą.

Aštuonis taškus savo sąskaitoje turintys lietuviai pirmą vietą dalijasi su Kroatijos ekipažu Martinu Sinkovicu ir Valentu Sinkovicu, kurie užėmė pirmą vietą antrame etape Prancūzijoje.

Liucernoje nestartuos abiejuose taurės etapuose sidabrą iškovoję Azerbaidžano ir Australijos ekipažai. Pirmame etape su Cameronu Girdlestone'u antrą vietą užėmęs Alexanderis Belonogoffas iš Australijos antrame etape varžėsi su kitu porininku – Jamesu McRae. Taigi australai turi tik 5 taškus už trečią vietą.

Penkis taškus taip pat turi Italijos ekipažas Francesco Fossi ir Romano Batisti, pirmame etape finišavęs trečias.

M2x įskaita po dviejų taurės etapų:

1-2. S. Ritteris ir R. Maščinskas (Lietuva) - 8 taškai
1-2. M. Sinkovicas ir V. Sinkovicas (Kroatija) - 8
3-4. A. Aleksandrovas ir B. Jotovas (Azerbaidžanas) - 6
(trečiame etape nedalyvaus)
3-4. C. Girdlestone'as ir A. Belonogoffas (Australija) - 6
(trečiajame etape Australijai atstovaus žemiau įrašyta valtis)
5-6. F. Fossi ir R. Batisti (Italija) - 5
5-6. J. McRae ir A. Belonogoffas (Australija) - 5

Europos čempionate šiemet bronzą iškovojęs M. Griškonis, bendroje įskaitoje kartu su Europos ir pasaulio čempionu Ondrejumi Syneku iš Čekijos dalijasi 3-4 vietas. Lietuvis finišavo antras pirmame taurės etape Australijoje, o čekas sidabrą laimėjo antrame etape Prancūzijoje.

Lyderio poziciją užima Naujosios Zelandijos irkluotojas olimpinis čempionas Mahe'as Drysdale'as, kuris laimėjo antrą taurės etapą. Pirmo etapo nugalėtojo olando Dirko Uittenbogaardo šioje rungtyje neišvysime. Sportininkas startuos dvivietėje, o vienviečių klasėje jį pakeis tautietis Roelis Braasas.

Be jų Liucernoje irkluos ir Europos vicečempionas vokietis Marcelas Hackeris, antrame etape likęs ketvirtas.

M1x įskaita po dviejų taurės etapų:

1-2. M. Drysale'as (Naujoji Zelandija) - 8 taškai
1-2. D. Uitenbogaardas (Nyderlandai) - 8 (trečiame etape nedalyvaus)
3-4. M. Griškonis (Lietuva) - 6
3-4. O. Synekas (Čekija) - 6
5-6. L. Zhangas (Kinija) - 5 (trečiame etape nedalyvaus)
5-6. A. Rodriguezas Fournier (Kuba) - 5 (trečiame etape nedalyvaus)
7-8. R. Grantas (Australija) - 4 (trečiame etape nedalyvaus)
7-8. M. Hackeris (Vokietija) - 4

Europos vicečempionės D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė galimybės iškovoti pirmą vietą bendroje įskaitoje jau nebeturi. Moterų dviviečių klasėje čempionių titulą jau yra užsitikrinusi Australijos įgula Olympia Aldersey ir Sally Kakoe, pirmą vietą užėmusi abiejuose iki šiol vykusiuose etapuose. Liucernoje australės startuos ir vėl bei bandys įtvirtinti savo dominavimą.

Visos kitos vietos Lietuvos įgulai yra pasiekiamos, o didžiausią konkurenciją sudarys JAV ir Lenkijos irkluotojos. Pastarosios, Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj, mūsų irkluotojas jau aplenkė šiemet vykusiame Europos čempionate, kur laimėjo aukso medalius.

Tuo tarpu trečią vietą antrajame etape užėmusi JAV pora Megha O'Leary ir Ellen Tomek, kol kas didžiausias pergales yra pasiekusi tik atskiruose taurės etapuose.

W2x įskaita po dviejų taurės etapų:

1. O. Aldersey ir S. Kakoe (Australija) - 16 taškų
2. D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė (Lietuva) - 6
3. M. O'Leary ir E. Tomek (JAV) - 6
4-5. M. Fularczyk ir N. Madaj (Lenkija) - 5
4-5. M. Adams ir J. Lier (Vokietija) - 5 (trečiame etape J. Lier dalyvaus su kita porininke)

Vienvietininkių moterų valčių klasėje nugalėtoja taip pat jau aiški. Tai Naujosios Zelandijos atstovė pasaulio vicečempionė Emma Twigg, kuri laimėjo abu taurės etapus ir bendroje įskaitoje su 16 taškų yra nepralenkiama.

Kinijos irkluotoja Jingli Duan pirmame etape buvo trečia, antrame užėmė antrą vietą ir su 11 taškų yra antra. Vis dėlto, kinai trečiame etape Šveicarijoje nedalyvauja, tad J. Duan aplenkti bandys čekė Mirka Knapkova bei austrė Magdalena Lobnig.

Čekijos irkluotoja pirmuose dviejuose etapuose buvo ketvirta ir turi 8 taškus, o austrė dalyvavo tik antrame etape, kur liko trečia. Norint aplenkti kinę, M. Knapkovai reikia užimti bent ketvirtą vietą, o M. Lobnig tinka tik pirma vieta.

Vienvietininkė L. Šaltytė šiemet pirmame etape Australijoje nedalyvavo, tad įskaitinių taškų neturi.

W1x įskaita po dviejų taurės etapų:

1. E. Twigg (Naujoji Zelandija) - 16 taškų
2. J. Duan (Kinija) - 11 (trečiame etape nedalyvaus)
3. M. Knapkova (Čekija) - 8
4-5. M. Lobnig (Austrija) - 5
4-5. K. Crow (Australija) - 5

Kiekviename pasaulio taurės etape už pirmą vietą skiriami 8 taškai, už antrą – 6, trečią – 5, ketvirtą – 4, penktą – 3, šeštą – 2, septintą – 1 taškas. Jeigu rungtyje dalyvauja daugiau nei viena tos pačios šalies įgula, taškus gauna tik užėmusi aukštesnę vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)