Lietuvos rinktinė užėmė pirmą vietą grupėje ir iškovojo kelialapį į pusfinalį. Mūsiškės toliau grumsis dėl 1-4 vietų bei vienintelio kelialapio į A divizioną.

Su slovakėmis Lietuvai 10 taškų pelnė Dainora Žemaitytė, 5 – Ineta Puzaraitė, 4 – Sonata Degutytė.

„Apetitas auga bevalgant. Antrose rungtynėse padarėme keletą klaidų, bet mažumoje nepavyko laikytis disciplinos ir varžovės pelnė taškus. Dauguma mūsų rinktinės žaidėjų pakankamai jaunos, todėl, pasibaigus laikui, neišmušė kamuolio į užribį, o jį prarado. Bet sportinė laimė mums nusišypsojo ir mes patekome į pusfinalį“, - po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Donatas Streckis.

Pusfinalyje veikiausiai lietuvių varžovės bus gerai pažįstamos Latvijos regbininkės.

„Jau įvykdėme savo tikslą, kuriam ruošėmės pusę metų. Dabar psichologinis spaudimas nukris ir galės merginos žaisti savo žaidimą. Draugiškuose turnyruose parodėme, kad galime įveikti latves. Joms tikrai nebus lengvas pasivaikščiojimas. Jei pasiektume finalą, būtų fantastika“, - teigė D. Streckis.

Treneris nenorėjo dar kalbėti apie galimybę iškovoti pirmą vietą.

„Ženkime mažais, bet užtikrintais žingsniukais į priekį. Mergaitėms bus iškeltas tikslas sužaisti kuo geriau. Jei pasidabinsime medaliais, būtų puiku. Aišku, finalą laimėti būtų dar geriau“.

Pusfinalio rungtynes Lietuva turėtų žaisti 16 val. 17 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)