Laidus sujungė paskutinę naktį

Šeštadienį „Girstučio“ baseine finišuos trijų dienų atvirosios Lietuvos plaukimo pirmenybės, kuriose varžosi per pustrečio šimto sportininkų iš septynių valstybių.

Čempionato dalyviai pirmieji išbandė naują elektroninę laiko fiksavimo įrangą, kurią vieninteliame laikinosios sostinės 50 m ilgio baseine vos spėta sumontuoti iki varžybų - darbai buvo užbaigti naktį prieš pirmąjį startą.

Tačiau švieslentė, kartu su kita aparatūra atsiėjusi 0,5 mln. litų, iki pirmenybių pasiekti Kauno taip ir nespėjo. Kaip ir prieš metus, ją teko skolintis iš Latvijos plaukimo federacijos.

Pasak baseiną valdančio Kauno plaukimo centro (KPC) vadovės Mildos Šeibokaitės, švieslentė turėtų būti sumontuota liepos viduryje.

Bando išvengti minuso

Išsiskirsčius Lietuvos čempionato dalyviams „Girstučio“ baseinas neužmigs vasaros miegu – žadama jį uždaryti tik dviems savaitėms, kol vyks valymo darbai. Nors šiltuoju metų laiku kauniečius vilioja ir atviri vandens telkiniai, užverti duris ilgesniam laikui, anot KPC direktorės, būtų nuostolinga.

Tuo tarpu pirmuosius atgijusio baseino metus, M. Šeibokaitės teigimu, pavyko užbaigti be nuostolių. Sporto bazės išlaikymas kainavo apie 2,5 mln. litų, didžiąją dalį kaštų padengė iš baseino lankytojų surenkamos pajamos, likusią – 400 tūkst. litų dotacija iš savivaldybės biudžeto.

Tiesa, prieš metus savomis akimis išvysti ilgai rekonstruotą baseiną plaukusių kauniečių srautai šią vasarą jau pradeda slopti.

„Pagal praėjusios vasaros duomenis matėsi, kad žmonės ėjo pasižiūrėti, kaip atrodo naujas baseinas. Vieniems patiko, kitiems – ne, vieniems nereikia ilgo baseino, kiti mėgsta didelę erdvę. Esame jauni, iškyla įvairių niuansų, pavyzdžiui, mes patys pripažįstame, kad rūbinės pastatytos neadekvačiai mažos. Bet problemas sprendžiame, mokomės iš klaidų ir tikimės, kad baseinas visada bus pilnas“, – svarstė M. Šeibokaitė, pasak kurios, per metus „Girstutyje“ išmokyta plaukti apie tūkstantį vaikų, neskaičiuojant tų, kurie baseiną lankė savarankiškai.

KPC direktorės pareigas ji laikinai eina nuo praėjusio kovo, kuomet pakeitė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi tapusį Mindaugą Špoką. Kada bus skelbiamas naujas konkursas vadovo pareigoms užimti – kol kas nežinia.

Apie Rūtą Meilutytę daugiskaita nebekalba

Už daugiau nei 20 mln. litų rekonstruotą „Girstučio“ baseiną vis dar valdo biudžetinė įstaiga KPC, kadangi surasti koncesininko miesto savivaldybei iki šiol nepavyko.

Savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Albino Grabnicko teigimu, paieškos tęsiamos.

– Prezidentė Dalia Grybauskaitė per baseino atidarymą pareiškė, kad dabar rūtų meilutyčių užauginsime daugiau. Kas per metus nuveikta įgyvendinant pažadus? – DELFI paklausė A. Grabnicko

– Cha. Tokie kaip Rūta ar Arvydas Sabonis gimsta kartą per šimtą metų. Jeigu gimtų kasmet, mes visi Lietuvoje būtume milijonieriai. Manau, apie baseino produktyvumą bus galima kalbėti po dešimties metų – tada gal jau atsiras vienas kitas kandidatas į olimpines žaidynes. Per metus išmokyti plaukti galima, bet kalbėti apie perspektyvius sportininkus dar gerokai per anksti.

– „Girstučio“ baseinui iki šiol nepavyko rasti koncesininko. Tai reiškia, kad privataus operatoriaus bazė nebeturės?

– Iš principo, koncesininkas turėtų būti ir toliau ieškomas. Artimiausiu metu, jei neklystu, maždaug per mėnesį, šis klausimas turėtų spręstis.

– Žadėta skelbti ir baseino pavadinimo pardavimo konkursą. Kuo baigėsi ši idėja?

– Kol kas idėja ir likusi idėja. Man ji iš pirmo žvilgsnio atrodė šiaip sau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)