2014-2016 metais keleriais etapais kartu su Kontinentinės taurės turnyru vyksianti olimpinė atranka bus negailestinga: bilietą į Rio de Žaneirą šiuo keliu galės laimėti tik viena Europos komanda. Kiek žingsnių reikės padėti pakeliui į tikslą, priklausys nuo pačių tinklininkų rezultatų: pirmąsias dvi vietas Vilniuje užėmusios šalys peršoks antrą etapą ir keliaus tiesiai į trečiąjį. Kontinentinės taurės turnyrą 44 valstybės pradės padalintos į aštuonias grupes.

Pirmame etape aikštyne prie sostinės Baltojo tilto tiek vyrų, tiek moterų varžybose susigrums penkios valstybės, kiekvienai jų atstovaus po du duetus. Arnui Rumševičiui ir Lukui Každailiui bei Rokui Kondrotui ir Motiejui Mėlyniui teks konkuruoti su oponentais iš Bosnijos ir Hercegovinos, Kipro, Estijos ir Moldovos, o Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei bei Karolei Virbickaitei ir Vytenei Vitkauskaitei iššūkį mes estės, latvės, bosnės ir kiprietės. Varžybos, kuriose galynėsis iš dviejų porų susidedančios rinktinės, vyks dviejų minusų sistema.

Pasak R. Kondroto, vyrų turnyre pavojingiausi varžovai bus estai, o merginos labiausiai prisisaugo kaimynių iš Latvijos.

Didžiausi šeimininkų lūkesčiai siejami su I. Dumbauskaite ir M. Povilaityte. Tituluočiausiam šalies duetui vieninteliam buvo padaryta išimtis ir leista nedalyvauti nacionalinėje atrankoje į Kontinentinės taurės varžybas. Vietoje to I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė startavo Lenkijoje birželio viduryje surengtame pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionate, bet savo pasirodymu liko nusivylusios. Penktą reitingą turėjusios lietuvės iš kovos dėl apdovanojimų iškrito aštuntfinalyje.

„Čempionatas buvo tragiškas: pirmiausia man pačiai“, – savikritiška buvo M. Povilaitytė.

„Dalyvavo daug stiprių komandų, bet burtai mums buvo palankūs. Pačios kaltos, kad taip nesėkmingai pasirodėme“, – pridūrė I. Dumbauskaitė.

Nors Vilniuje jos turės puikią progą atsitiesti, Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas ir tinklininkių treneris Marius Vasiliauskas neslepia, jog į olimpines žaidynes realiau prasimušti per pasaulinį paplūdimio tinklinio komandų reitingą. Kelialapius gaus pirmas 16-a pozicijų jame išsidalinsiančios poros.

„Bet jei žaidi gerai, gali papulti bet kuriuo keliu“, – šyptelėjo M. Vasiliauskas.

Iki šiol lietuviams debiutuoti olimpinėje paplūdimio tinklinio aikštėje dar nebuvo pavykę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją