„Nebesportuoju. Sunku dabar pasakyti, ar grįšiu į sportą. Gyvenimas toks dalykas, kad niekada negalima sakyti niekada. Manau, jog mano amžius dar leistų grįžti. Aš judu dėl savęs, treniruojuosi, nes tai yra mano gyvenimas“, – atsiduso 30-metė D. Rasimovičiūtė.

Biatlonininkė neslepia, jog pagrindinė sportinės karjeros pabaigos priežastis – pablogėjusi finansinė situacija. Jai nemokama olimpinė solidarumo stipendija bei valstybės skiriama stipendija už 2010 metais iškovotus Europos čempionato medalius.

„Jeigu man būtų 20 metų, tada žiūrėčiau iš kitos pusės – žiūrėčiau į ateitį, ne į vienerius metus. Būtent tą aš ir dariau būdama jaunesnė, bet dabar mano mintys sukasi apie šeimą. Tiesiog atėjo toks laiko tarpas, kad reikėjo idealių sąlygų, kad dar treniruočiausi“, – aiškino D. Rasimovičiūtė. – Viskas labai keista, viskas nauja, dabar gyvenu visai kitą gyvenimą, nėra skubėjimo, griežto darbo grafiko.

Biatlonininkų pasiruošimas žiemai prasidėjo gegužę

Keliose penkių šūvių serijose viską pataikęs Tomas Kaukėnas pagaliau suklysta ir tuomet pasigirsta džiaugsmingas Natalijos Paulauskaitės šūksnis. Artimiausiomis dienomis oficialiai Lietuvos piliete tapsianti iš Rusijos kilusi biatlonininkė pataikė viską ir laimėjo netiesioginę dvikovą prieš Sočio olimpiados žvaigždę.

Taip prasidėjo ankstyvas rytas Ignalinoje esančioje Lietuvos žiemos sporto centro šaudykloje. Biatlonininkai bene pirmi iš visų mūsų šalies žiemos sporto atstovų pradėjo pasiruošimą naujam sezonui.

Sportininkai ir šiemet dirbs suskirstyti į „A“ ir „B“ komandas, kurios sudarytos atsižvelgiant į keliamus tikslus. „A“ komandos nariai ruošis startams pasaulio taurės etapuose bei pasaulio čempionate, o „B“ – IBU taurės varžybose, pasaulio jaunimo pirmenybėse. Abiejų ekipų nariai, kuriems dar nėra 26-erių metų, taip pat startuos ir Europos čempionate.

Likę „A“ komandos nariai Natalija Kočergina, Karolis Dombrovskis, T. Kaukėnas bei „A“ komandos kandidatė N. Paulauskaitė prakaitą mokomojoje treniruočių stovykloje lieja jau trečią savaitę.

„Į ritmą dar neįsivažiavau. Kojų, rankų tikrai neskauda, nes tarpsezoniu sportavau Vilniuje. Jaučiasi šiek tiek nuovargis, nes dabar treniruotės yra ilgesnės“, – dar treniruočių stovyklos pradžioje kalbėjo T.Kaukėnas. – Iki birželio 15 dienos treniruosimės Ignalinoje, po to savaitę pailsėsim ir bus dar viena treniruočių stovykla“.

Tomas Kaukėnas

Kaip atrodė Sočyje 23-ią vietą asmeninėse lenktynėse užėmusio ir tik dėl netaiklių šūvių pirmo medalio istorijoje Lietuvai neiškovojusio T. Kaukėno atostogos?

„Mano atostogos susidėjo iš daug gabaliukų – laisvas buvo kiekvienas savaitgalis nuo balandžio iki gegužės pabaigos, savaitę praleidau Turkijoje. Nėra taip, jog atostogos tęstųsi mėnesį“.

„A“ komandos treneriu ir toliau išliks D. Rasimovičiūtės širdies draugas latvis Ilmaras Bricis, o jam talkins Aurimas Bučelis. Praėjusį sezoną už šaudymą atsakingas treneris Olegas Maluhinas susiviliojęs geru darbo pasiūlymu Latvijoje grįžo į tėvynę.

„B“ ekipos strategu paskirtas Gintautas Černiauskas, o dalį jo auklėtinių galima laikyti realiais kandidatais vykti ir į pasaulio čempionatą Kontiolahtyje (Suomija). Tai – Europos jaunimo olimpinio festivalio vicečempionė Gabrielė Leščinskaitė, Gaudvilė Nalivaikaitė, Marija Kaznačenko ir Rokas Suslavičius.

Svarbiausios vasaros sezono varžybos biatlonininkų laukia rugpjūčio 18-24 dienomis, kada Tiumenėje (Rusija) vyks pasaulio vasaros biatlono čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)