Jis ir belgas Louisas Balceanas atrinkti iš penkių kandidatų kategorijoje iki 30 metų, kurie kartu su komanda keturis mėnesius intensyviai treniravosi Lanzerotės saloje Ispanijoje.

„Man tai išsipildžiusi svajonė. Esu pirmas lietuvis šitose lenktynėse, ir man, kaip lietuviui ir kaip buriuotojui, tai didelė garbė,“ – sakė į Lietuvą trumpam grįžęs R. Milevičius.

Pagal „Volvo Ocean Race“ taisykles, įguloje privalo būti bent 2 buriuotojai iki 30 metų. Iš viso į laisvas vietas komandoje pretendavo per 300 buriuotojų iš viso pasaulio, tačiau po kelių atrankos etapų tik penkiems buvo suteiktas šansas vykti į treniruočių stovyklą.

Pasak „Brunel“ komandos trenerės Anje-Marijcke Van Boxtel, po praktinių užsiėmimų tapo akivaizdu, kad į komandą geriausiai tinka R. Milevičius ir L. Balceanas.

„Jie pademonstravo didžiulį entuziazmą ir akivaizdžius komandinio darbo gebėjimus. Tačiau svarbu ne tik tai. Jiedu tarpusavyje turi ryšį, kuris komandai įneša draugystės dvasios. Reikėjo matyti Roko veidą, kai jam pranešėme naujieną – jis plačiai išsižiojo ir išsišiepė nuo ausies iki ausies“, – pasakojo trenerė.

R. Milevičius pastebi, kad komandoms nėra paprasta rasti du jaunus, patyrusius ir patikimus buriuotojus. Kartelė iškelta aukštai: dauguma varžovų – pasaulio buriavimo čempionai, olimpiniai medalininkai ur Amerikos taurės regatos veteranai.

„Nepaisant mano olimpinės patirties galėčiau tik pasvajoti apie „Volvo Ocean Race“, jei ne „Tūkstantmečio odisėja“ ir visas laikas, praleistas jachtoje „Ambersail“. Tiek laiko plaukiojęs atviruose vandenyse, jau maždaug žinau, ko galiu tikėtis ir šiose lenktynėse,“ – sakė R. Milevičius.

Vis tik sportininkas prisipažįsta, kad kelis mėnesius treniravęsis su „Brunel“ komanda, jaučiasi patekęs į visiškai naują profesionalų lygą.

„Man tai didelis šuolis. Anksčiau, stebėdamas „Volvo Ocean Race“, galvodavau, kad jie daro maždaug viską taip, kaip mes „Ambersail“. Dabar suprantu, kad tai yra nuolatinis mokymasis ir atradimai – yra daugybė mažų detalių, dėl kurių jachta plaukia dar greičiau. Ta patirtis ir tos žinios, kuriomis jie dalijasi su mumis, yra neįkainojama“, – pasakojo Lietuvos buriuotojas.

Pačiam R. Milevičiui didžiausias iššūkis treniruotėse buvo ne fizinis pasiruošimas, bet profesinės kalbos barjeras ir kultūrų mišinys – ant vieno „Brunel“ laivo denio susitinka bent 6 tautybių buriuotojai.

Penktadienį (birželio 13 d.) R. Milevičius išvyksta į Olandiją, kur prasidės teoriniai komandos mokymai, kurie padės prieš startą dar geriau pažinti naujus „Volvo Ocean Race“ laivus.

Dvyliktos „Volvo Ocean Race“ jachtų lenktynės startuos šių metų spalio 4 d. Alikantės uoste, Ispanijoje, ir baigsis po devynių mėnesių lenktynių namų uoste Goteborge, Švedijoje. Šių lenktynių driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km).

„Volvo Ocean Race” pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje. Buriavimo sporte jos prilygsta Vimbldono teniso čempionatui, „Tour de France“ dviračių lenktynėms ar Dakaro raliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)