Vieno didžiausių Lenkijos miestų Bydgoščiaus irklavimo klubui „LOTTO-Bydgostia“ atstovaujantys lietuviai padėjo jam laimėti 11 aukso bei po 4 sidabro ir bronzos medalius. Bendrojoje klubų įskaitoje lietuvių atstovaujama komanda daugiau nei dviguba persvara aplenkė antroje vietoje likusią Gdansko ekipą „AD AWFiS“. Vienuolika auksinių apdovanojimų – Lenkijos rekordas, o klubo pasirodymas taip pat geriausias jo istorijoje.

Donata Vištartaitė laimėjo moterų vienviečių valčių klasėje, o Mindaugas Griškonis aukso medalį iškovojo analogiškoje vyrų rungtyje.

Europos čempionais tapęs Sauliaus Ritterio ir Rolando Maščinsko duetas varžėsi atskirai. S. Ritteris kartu su Dariuszu Radoszu nugalėjo dviviečių porinių valčių varžybose, o R. Maščinskas sėdo į keturvietę kartu su D. Radoszu, Jacobu Dominiczaku ir Marcinu Pawlowskiu. Jie taip pat užėmė pirmąją vietą.

Lina Šaltytė su Monika Ciaciuh dviviečių porinių valčių klasėje užėmė antrąją vietą ir iškovojo sidabro medalius. Beje, lietuvės ir lenkės duetą aplenkė kita Bydgoščiaus klubo įgula – Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj. Jos Europos suaugusiųjų čempionate prieš kelias savaites aplenkė D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės duetą ir tapo Senojo žemyno čempionėmis.

Bendrojoje įskaitoje Bydgoščiaus atstovai surinko 661 tašką, o antroje vietoje likę Gdansko irkluotojai – 321. Trečiąją vietą užėmė Varšuvos irklavimo asociacijos sportininkai – 223 taškai.

Geriausi Lietuvos irkluotojai dabar laiką leis Lietuvoje, kur rengsis svarbiausiems metų startams. Birželio 27-29 dienomis tikimąsi išvysti šalies elitą tarptautinėje „Gintarinių irklų“ regatoje, o po jos liepos 11-13 dienomis irkluotojai varžysis trečiajame pasaulio taurės etape Liucernoje.

Kaip sakė Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Dainius Pavilionis, buvo gaila, kad ne visi geriausi šalies atletai galėjo varžytis Lietuvos čempionate, tačiau pažymėjo, kad įsipareigojimus reikia vykdyti.

„Su Lenkijos klubu mus sieja prieš 12 metų pasirašyta sutartis, pagal kurią lenkai sunkmečiu parėmė mūsų irkluotojus. Ne visi tada dar buvo tokie žinomi ir tiek daug pasiekę. Būtų negražu, jeigu dabar mes staiga savo įsipareigojimų nebevykdytume, kai jie mums anksčiau padėjo. Be to, elito nedalyvavimas leido šalies čempionais tapti jaunesniems sportininkams, kas jiems yra puikus paskatinimas“, – sakė D.Pavilionis.