Rezultatai elito vyrų grupėje pakeisti, įvertinus dalyvių pateiktas apeliacijas. Anksčiau skelbti lyderiai nesilaikė varžybų taisyklių.

Mišrių porų elito grupėje su partnere dalyvavo olimpietis Vytautas Strolia ir liko antras.

Patikslinus rezultatus, elito moterų grupėje nugalėjo Sandra Valančiauskaitė ir Miglė Mačionytė, o elito mišrių porų grupėje - Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė.

Šįmet „Vilnius Challenge“ pasiūlytus iššūkius priėmė daugiau nei 1450 multisporto gerbėjų iš Lietuvos bei 10 užsienio šalių. Tai – varžybų ir pasaulio rekordas. Dalyviai suskirstyti į tris skirtingas grupes – elito, mėgėjų (sporto) ir pradedančiųjų. Atitinkamai šios grupės turėjo įveikti 55, 35 ir 15 km ilgio trasas. Jie pasiekė Baltąjį tiltą, Gedimino pilį ir kitas vietas, važiavo dviračiais, leidosi į vandenį, lipo virvėmis, įveikė įvairias kliūtis su tinklais, riedučiais, plaukė baidarėmis Neryje, keliavo požemiais ir kita.

Varžybose dalyvavo ir portalo DELFI komanda – Rolandas ir Kristina. Jie rungėsi mėgėjų grupėje su mišriomis poromis ir užėmė puikią 19-ą vietą, trasą įveikdami per 5 val. 48 min. ir 12 sek.

Elito vyrų grupėje ir vėl gerai pasirodė V. Petrulis su R. Kavaliausku. Jie trasą įveikė per 6 val. 45 min. 58 sek. Po finišo jie sakė, kad šiais metais buvo lengviau nei praėjusiais ir neturėjo priekaištų dėl trasos.

„Trasa gera kaip ir visą laiką, kiekvieną kartą ji savaip sunki. Svarbu oras šiandien buvo tinkamas – nei per karšta nei per šalta“, – kalbėjo dalyviai.

Duetas pripažino, kad ir jie padarė ne vieną klaidą trasoje, tačiau jos nebuvo esminės. Šįmet jiems sunkiausia buvo bėgimo dalis.

„Sunkiausia buvo bėgimas, jo šįmet davė daug. Praėjusiais metais buvo daugiau važiavimo dviračiu, šį kartą bėgimo“.

Vyrai sakė, kad motyvacijos dalyvauti „Vilnius Challenge“, nepaisant visų pergalių, suteikia tai, kad šios varžybos – metų startas.

„Tai metų startas, todėl yra motyvacija. Ruošiamės jam nuosekliai. Bėgiojame ir miname dviratį. Visgi pagrindas čia – orientavimasis, kitaip pasimesi“, – konstatavo daugiakovininkai.

Elito mišrioje grupėje geriausiai pasirodė praėjusių metų čempionai Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė (8:19:32), o moterų Sandra Valančiauskaitė ir Miglė Mačionytė. Beje, antra vieta mišrioje elito grupėje tenkinosi olimpietis, slidininkas Vytautas Strolia su partnere Gabriele Keinaite.

Mėgėjų arba sporto grupėje, kurioje varžėsi net 968 dalyviai, tarp vyrų geriausi buvo Aidas Barkauskas ir Ruslanas Pogorelovas (3:49:45). Šis tandemas varžybose dalyvavo penktus metus iš eilės. Jie ir anksčiau yra tapę čempionais, tačiau praėjusiais metais finišavo tik penkti ir tai užgavo jų ambicijas, tad šiais metais duetas juokauti nebuvo linkęs ir trasą įveikė per maždaug 4 valandas. Mišrioje grupėje nugalėjo Rimvydas Bertašius ir Raimonda Kirpliukaitė (4:30:26). Artimiausius konkurentus jie įveikė tik 2 sekundėmis. Itin atkakli kovą vyko moterų grupėje – čia nugalėtojas skyrė vos sekundę, o geresnį laiką visgi užfiksavo Teklė Gvildytė ir Nadežda Roždestvenskaja (4:35:00). Šioje grupėje varžėsi ir portalo DELFI komanda Kristina su Rolandu.

Trumpiausią trasą įveikusių pradedančiųjų tarpe tarp vyrų triumfavo Tomas Malukas ir Remigijus Gaidamavičius (3:25:47), moterų Ieva Stankevičienė ir Ieva Brasiūnienė (3:25:46) , o mišrioje grupėje – Justina Krasinskaitė ir Andrius Michailovas (3:12:28).

Šių metų varžybose netrūko incidentų – vienam iš dalyvių jos baigėsi ligoninėje ir delnikaulio lūžiu. Taip pat neišvengta susistumdymų, kai vieni dalyviai norėjo be eilės atsižymėti viename iš punktų. Ne vienas dalyvis trasą baigė su nubrozdinimais ir žaizdomis ir sunkiai berado jėgų. Tuo tarpu kiti jų sėmėsi gurkšnodami alų.

Rezultatai:

Elito vyrų grupės prizininkai:

1. Lukasz Warmusz ir Ireneusz Waluga (Lenkija, „XXX“);
2. Uldis Žimantas ir Andris Ansabergas (Latvija, „Latvian AR“);
3. Jonas Maišelis ir Donatas Mickus („S-Sportas“).

Elito moterų grupės prizininkės:

1. Sandra Valančiauskaitė ir Miglė Mačionytė („Strong & Magic“);
2. Hanna Bauševič ir Veronika Svirskaja (Baltarusija, „Shark“);
3. Vilija Revaitė ir Monika Gotcaitytė („Strikes again“).

Elito mišrių porų prizininkai:

1. Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė („Nordic Cab“).
2. Vytautas Strolia ir Gabrielė Keinaitė („S-Spoortas“).
3. Tadas Kazlauskas ir Kristina Masevičiūtė („Strong sraigės“).

Mėgėjų vyrų grupės prizininkai:

1. Aidas Barkauskas ir Ruslanas Pogorelovas („OK Ąžuolas“;
2. Jonas Garšva ir Mindaugas Grašys („Joma sport team“);
3. Donatas Petreikis ir Rimvydas Stupelis („OK Telšiai“).

Mėgėjų moterų grupės prizininkės:

1. Teklė Gvildytė ir Nadežda Roždestvenskaja („Robinzonada adventure team“);
2. Vida Dolgovienė ir Indrė Valaitė („Vijurks & Žaibs“);
3. Aistė Traubienė ir Agnė Paspirgėlytė („AA be batarkių“).

Mėgėjų mišrių porų grupės prizininkai:

1. Rimvydas Bertašius ir Raimonda Kirpliukaitė („VIRVĖ LAISVA“);
2. Gediminas Latvys ir Aira Klusaitienė („F.O.C.U.S. running“);
3. Gediminas Trimakas ir Kristina Rybakovaitė („G-Sportas“).

Pradedančiųjų trasose prizininkai:

Vyrų grupė:

1. Tomas Malukas ir Remigijus Gaidamavičius („TakeAway Akropolis“);
2. Mikas Jovaišas ir Martynas Čepelis („2M“);
3. Janas Šotas ir Mindaugas Juškevičius „Kačerga“).

Moterų grupė:

1. Ieva Stankevičienė ir Ieva Brasiūnienė
2. Diana Balužytė ir Laimutė Šližauskienė („Dilai“);
3. Rūta Čaplikienė ir Rasa Veiverienė („Finnfoam“).

Mišri grupė:

1. Justina Krasinskaitė ir Andrius Michailovas („TICKLE!“);
2. Eglė Gradauskaitė ir Dominykas Gesevičius (E.D.);
3. Indrė Pinkevičiūtė ir Vytautas Kaminskas („Baltic Amadeus“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)