Mūsų komandos nariai prieš kelionę į Rusiją pažymėjo, kad dešimtmetį medalių didžiausiuose tarptautiniuose turnyruose neiškovoję varžovai šiemet yra nusiteikę itin rimtai – surinko visus geriausius žaidėjus. Maža to, panašu, kad rusai pasistengė įgyti ir kitų pranašumų – lietuviams teko iki Permės keliauti daugiau nei 12 valandų, kelionės tikslą jie pasiekė tik paryčiais. Tuo metu šeimininkai jau kurį laiką treniruojasi tolimame Rusijos mieste ir ilga kelionė jų nevargino.

„Kelionė jėgų, be abejo, nepridės. Buvo ieškoma įvairių kelionės variantų, bet kiti buvo dar nepatogesni – su dar daugiau laukimo Maskvoje. Vis dėlto gerai, kad turėsime vieną dieną laiko Permėje. Tikimės, kad po kelionės per ją atsigausime“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Lietuvos rinktinė praeitą savaitę per kontrolines rungtynes Garliavoje 24:27 pralaimėjo Lenkijos antrajai rinktinei, 24:25 – Slovakijos ekipai ir 31:25 įveikė Izraelio rankininkus.

Vis dėlto tuomet mūsų ekipoje dar nebuvo visų geriausių žaidėjų. Tik po turnyro prie komandos prisijungė vienas svarbiausių ekipos narių, vartininkas Arūnas Vaškevičius ir Augustas Strazdas. Taip pat su komanda treniravosi po traumos atsigavęs Karolis Stropus, bet jis į Rusiją neišvyko.

„Komandos nuotaika – gera, – teigė G. Savukynas. – Kontroliniame turnyre rungtynes sužaidėme ne geriausiais rezultatais, bet su kiekviena diena matėsi vis daugiau tarpusavio ryšių, daug aiškinomės savo žaidimą, analizavome. Atrodome gana šviežiai, vykstame į Rusiją geros nuotaikos.“

Pasak Lietuvos rinktinės stratego, mūsų ekipos trenerių štabas turėjo nemažai medžiagos būsimų varžovų žaidimo analizei.

„Varžovus buvo iš ko analizuoti ir manau, kad tą padarėme labai neblogai, – tvirtino G. Savukynas. – Reikės kuo greičiau žaisti puolime ir stengtis pelnyti daugiau lengvų įvarčių. Nė viena komanda nenori žaisti poziciniame puolime, nes visi šiais laikais akcentuoja gynybą.“

Rusijos rankinio pasaulio atstovai, sužinoję, kad burtai lėmė susitikti su lietuviais, atvirai džiaugėsi.

Pasak G. Savukyno, tai gal būti 2012 metais žaistų draugiškų rungtynių pasekmė. Tuomet rusai buvo surinkę visus geriausius žaidėjus, mūsų ekipoje žaidė tik Lietuvos klubų rankininkai, o pralaimėjome 15 įvarčių skirtumu.

„Gal dėl to jie tokie ramūs? – klausė Lietuvos rinktinės treneris. – Mums dėl to tik geriau. 2011-ųjų pasaulio čempionato atrankoje jie netikėtai pralaimėjo rumunams ir kartoja, kad daugiau tokia klaida nepasikartos. Pažiūrėsime! Mums svarbu atsilaikyti išvykoje, tuomet turėtume galimybių namie. Rusus įveikti galima.“

A. Vaškevičius prieš kelionę į Rusiją taip pat buvo gerai nusiteikęs. Duodantį interviu vartininką linksmino ir komandos draugai – Vaidotas Grosas ėmėsi interviu filmuoti, o A. Strazdas savo telefoną panaudojo kaip diktofoną.

„Favoritai yra varžovai, bet mes jaudulio nejaučiame, – sakė A. Vaškevičius. – Turime galvoti tik apie savo žaidimą. Permėje viską lems komandinis žaidimas ir mūsų gynyba. Lietuvos rinktinė – jauna, todėl bus svarbu susitvarkyti su nervais, rungtynių pradžioje atlaikyti rusų spaudimą. Manau, jie pradės mačą aktyviai, o mums reikės atsilaikyti ir nepaleisti jų į priekį. Jei pavyks, jie gali pradėti nervintis ir klysti.“

Atsakomąsias rungtynes Lietuvos ir Rusijos rinktinės žais birželio 14 dieną Kauno „Žalgirio arenoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)