„Rankinis artimesnis krepšiniui, todėl mesti rankinio kamuolį buvo paprasčiau. Tuo metu regbio kamuolį rankose laikiau pirmą kartą. Metimo technika jį metant kiek sudėtingesnė“, – po nuotaikingo patirties pasidalinimo tarp skirtingų sporto šakų kalbėjo jaunasis krepšinio talentas Artūras Gudaitis.

Jis kartu su Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonu Dovydu Taujansku ir Lietuvos rankinio rinktinės nariu Vaidotu Grosu susitiko „Žalgirio“ arenoje, kad pasidalintų savo patirtimi su kolegomis bei pats išmoktų jam naujų sporto šakų subtilybių. O svarbiausia, lydimi skardaus šūkio „Mes už sportą!“, kartu pakviestų sirgalius palaikyti Lietuvos rinktines artėjančiose atsakingose varžybose.

„Krepšinis puikiai pažįstamas, tačiau regbio dar neteko žaisti. Buvo be galo įdomu iš profesionalų kolegų sužinoti apie jų atstovaujamų sporto šakų taktikos bei technikos subtilybes“, – sakė rankininkas Vaidotas Grosas.

Jis neliko skolingas ir kiek galėdamas pats pasakojo apie rankinį ir patarė A. Gudaučiui kaip mesti 7 metrų baudos smūgį. D. Taujanskas vaikystėje žaidė tiek krepšinį, tiek ir rankinį, tad didelių netikėtumų metant apvalius kamuolius nebuvo. „Krepšinį ir rankinį nuolat žaisdavau kieme. Man buvo daug įdomiau Artūrui ir Vaidotui papasakoti apie regbį ir parodyti jiems kaip metamas ovalus regbio kamuolys“.

Lietuvos krepšinio lygoje šiuo metu kovojama dėl aukso, o krepšinio rinktinės laukia Pasaulio čempionatas Ispanijoje rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Lietuvos regbio-7 rinktinė birželio 14-15 dienomis rungtyniaus Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyksiančiame Europos čempionate (A divizionas). Iškovojus pirmąją vietą tarp dvylikos ekipų, atsivertų galimybė patekti į Elitinį divizioną.

Lietuvos rankinio rinktinė yra vos per žingsnį nuo patekimo į Pasaulio čempionatą. Kad tai pasiektų, jai reikia įveikti Rusijos rinktinę dviejų tarpusavio rungtynių trileryje. Antrosios rungtynės vyks būtent Kauno „Žalgirio“ arenoje birželio 14 dieną. „Mes už sportą!” iniciatyvos dalyviai prašo visų sirgalių palaikyti Lietuvos rinktines.

Ateinančią savaitę parodysime, kaip sekėsi merginoms mesti į krepšinį, regbio stendą ir rankinio vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją