Ir abu susitikimai vyko būtent jų aikštėse – VDU sporto centro salėje, Kaune, ir Garliavos sporto centro arenoje, Kauno rajone. Tokiu būdu Kauno regiono ekipos savo planus ir įgyvendino.

Pirmosios trečiąsias rungtynes pradėjo didžiojo finalo komandos – „ACME-Žalgiris“ ir SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ ekipos. Beje, šiame susitikime ir buvo laukiama daugiausia intrigos, nes pirmąsias dvejas rungtynes žalgirietės, nors ir laimėjo, bet po atkaklios kovos. Todėl geriausiai Lietuvos rankinio teisėjų porai bei pasaulio elitinio korpuso arbitrams Vaidui Mažeikai ir Mindaugui Gateliui teko teisė padėti komandoms išspręsti šį ginčą – kas ką. Ir jį vėl laimėjo kaunietės 38:31 (14:17), kurios triumfavo ir serijoje – 3:0.

Tokiu būdu Kauno „ACME-Žalgiris“ Lietuvos čempionių vardus iškovojo antrus metus iš eilės.

Nugalėtojoms 9 įvarčius pelnė Dovilė Ilčiukaitė, 8 – Simona Kazlauskaitė, 6 – Audinga Kniubaitė, 5 – Gintarė Lydekaitė.

Vilniečių gretose taikliai rungtyniavo Greta Kavaliauskaitė (10įv.), Eglė Burakauskaitė (8 įv.)ir Inesa Verbovik (8įv.).

„Vilnietės drausmingai besigindamos ilgą laiką žalgirietėms sudarė daug nepatogumų ieškant kelių taikliems metimams į jų vartus. Trenerio Andriejaus Perovo ir Alos Senvaitienės auklėtinės persvarą savo rankose išlaikė iki beveik antrojo kėlinio vidurio kai dar pirmavo trimis įvarčiais – 22:19, bet po kelių minučių rezultatas jau buvo lygus – 24:24. O 46-tąją susitikimo minutę žalgirietės jau pirmavo 28:24.

Vėliau „ACME-Žalgiris“, nemažindamas apsukų, ne tik išlaikė persvarą, bet ir ją dar padidino bei laimėjo trečiąjį mačą aštuonių įvarčių persvara. Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ kolektyvui pritrūko jėgų ir laimės, nes tokie finaliniai susitikimai turi savo ypatumų ir ypač psichologinių. Šįkart „ACME-Žalgiris“ buvo stipresnis ir tapo šalies čempionėmis. Sidabro medaliais pasipuoš jaunosios Vilniaus sporto mokyklos ir Vilniaus kolegijos auklėtinės“, – po mačo sakė moterų lygos direktorius bei susitikimo inspektorius Grigorijus Gurermanas.

Antrame susitikime Garliavoje, kur šeimininkės kovėsi su sostinės LEU „Šviesa-Eglė“ ekipa, vaizdas buvo kitas. Šioje dvikovoje favoritės HC „Garliava SM-CASCADA“ savo pranašumą rezultatu 30:26 (15:9), laimėjo seriją 3:0 ir iškovojo bronzos medalius.

„Visą laiką persvarą išlaikė mažojo finalo trečiųjų rungtynių aikštelės šeimininkės Garliavos rankininkės, kurios pirmavo nuo pat pradžios iki finalinio teisėjų Tomo Baryso ir Povilo Petrušio švilpuko. Kauno rajono atstovių pranašumas svyravo nuo trijų iki septynių įvarčių ir praktiškai niekam nekėlė abejonių, kad serija baigsis kitaip nei rezultatu 3:0. Tik kai šiek tiek HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos žaidėjos atsipalaiduodavo, skirtumas sumažėdavo iki poros įvarčių. Po to joms susigriebus vėl įvarčių skirtumas padidėdavo. Rezultatas pasišokinėdamas tokiais kalneliais ir baigė dvikovą keturių įvarčių persvara. Garliavos komanda naudai tuo pačiu laimėjo tarpusavio mačą santykiu 3:0 “, – po mačo sakė rungtynių inspektorius Valdas Gecevičius.

Nugalėtojoms 7 įvarčius pelnė Daiva Būtėnaitė, varžovėms net 13-a - Rita Repečkaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)