Sėkmingai vyrų porinių dviviečių valčių antrajame pusfinalyje pasirodė Europos vicečempionai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris. Lietuviai nuo pat distancijos pradžios tvirtai užėmė antrą vietą ir joje baigė plaukimą (6:16.41 min.).

Mūsiškius aplenkė tik vieni iš rungties favoritų pasaulio čempionai norvegai Nilsas Jakobas Hoffas ir Kjetilis Borchas (6:15.63). Lietuviai, norvegai bei treti likę britai pateko į A finalą.

Triskart Europos čempionas Mindaugas Griškonis pademonstravo puikią sportinę formą ir laimėjo pirmąjį vyrų vienviečių valčių pusfinalio plaukimą. Lietuvis pirmavo nuo plaukimo pradžios iki pabaigos ir užfiksavo 6 min. 55.10 sek. laiką.

Lietuvis daugiau nei 3 sek. aplenkė artimiausią varžovą – britą Alaną Campbellą (6:58.340).

Į vyrų porinių keturviečių valčių A finalą nepavyko patekti tokio rango varžybų debiutantams – Vytautui Lapatiukui, Andriui Lapatiukui, Dominykui Jančioniui ir Aurimui Adomavičiui. Lietuviai antrajame paguodos plaukime nuo pat startavo buvo penkti, vėliau pakilo į ketvirtą vietą, o galingu finišu aplenkė dar vieną varžovų įgulą ir užėmė trečią vietą (5:46.81 min.) Deja, į A finalą pateko tik dvi pirmąsias vietas užėmusios įgulos. Mūsiškių sekmadienį laukia B finalas. Lietuvius nuo A finalo skyrė vos 0.43 sek.

B finale dėl 7-12 vietų bendroje įskaitoje plauks vienvietininkė Lina Šaltytė. Mūsiškė pirmajame pusfinalio plaukime finišavo penkta (7:49.550), o vietas A finale iškovojo tris pirmąsias vietas užėmusios irkluotojos. L. Šaltytę nuo patekimo į A finalą skyrė beveik 11 sek.

Primename, kad penktadienį čempionatą galingai pradėjo Europos ir pasaulio čempionės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Lietuvės įtikinamai laimėjo atrankinį plaukimą ir pateko tiesiai į sekmadienį vyksiantį A finalą.