Sukrėsta nelaimingo įvykio Zinaida Sendriūtė, norėdama nors akimirkai atitolti nuo slogių minčių, išvyko į Baltijos šalių metimų mačą. Dėl važiavimo į varžybas sportininkė apsisprendė nelengvai: incidento vakarą paskambinęs treneris Aloyzas Jasmontas vykti į Latviją Z. Sendriūtės nevertė bei pridūrė, jog į Baltijos šalių metimų mačą vis tiek veš kitą auklėtinį. Disko metikė apsisprendė tik prieš pat išvyką – ankstų šeštadienio rytą, po bemiegės nakties.

„Didelio šoko ir streso apimta po tokio skaudaus ir nelaimingo atsitikimo, priėmiau sprendimą važiuoti į Latviją ne kaip į varžybas siekiant rezultato, o su tikslu apmąstyti šį skaudų nelaimingą atsitikimą. Norėjau atitrūkti nuo liūdnų minčių, – pasakojo Z. Sendriūtė. – Treniruotės ir varžybos yra mano darbas, o ne pramoga, tad užsidaryti namuose tarp keturių sienų ir kraustytis iš proto nėra išeitis. Labai išgyvenu dėl incidento bei užjaučiu žuvusios mergaitės tėvelius ir artimuosius, kad nepavyko išvengti nelaimės“.

Valmieroje (Latvija) vykęs Baltijos šalių metimų mačas nėra komercinės varžybos, tad net ir tapusi nugalėtoja, Z. Sendriūtė jokios premijos tikėtis negalėjo. Nors sportininkei ir pavyko užimti pirmą vietą, dėl patirto streso ir išgyvenamų emocijų jos rezultatai šiose varžybose buvo itin kuklūs.

Z. Sendriūtės asmeninis rekordas, kurį pasiekė 2013 metais, yra 65,97 metro. Latvijoje lengvaatletė metė kur kas prasčiau: du jos bandymai buvo neįskaityti, kiti – 50,95 m, 54,78 m, 56,83 m bei 57,32 m. Z. Sendriūtė dar šį mėnesį pirmose sezono varžybose Palangoje įrankį nusviedė 62,30 metro.

Nelaimingas įvykis pakeitė ir sportininkės planus: disko metikė jau antradienį turėjo vykti į „Deimantinės lygos“ varžybas JAV.

„Buvo planuota kelionė į Judžiną, JAV. Išskristi turėjau šį antradienį anksti ryte iš Vilniaus. Bilietus ir vizą turėjau, bet iš karto po nelaimės viską atšaukiau“, – sakė Z .Sendriūtė.

Vis dar nežinoma, ar sportininkė dalyvaus savaitgalį vyksiančiose LLAF taurės varžybose Kaune.

LLAF vienos valandos bėgimo taurės varžybas laimėjo T. Ignatavičius ir S. Bukšnienė

Marijampolėje surengtos Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) vienos valandos bėgimo taurės varžybos. Ilgiausią nuotolį tarp vyrų nubėgo Tadas Ignatavičius (Kaunas) - 16 846 m, aplenkęs Paulių Bieliūną (Vilnius-Marijampolė) - 16 657 m ir Remigijų Šnioką (Vilnius) - 15 747 m.

Moterų varžybas laimėjo Sada Bukšnienė (Kaunas) - 12 990 m, o antrą bei trečią vietas užėmė viešnios iš Baltarusijos - Galina Kovaliova (12 770) ir Tatjana Guleckaja (12 553).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)