Antroje vietoje po antrosios čempionato dienos žengęs K. Baliukonis dėl čempiono titulo kovojo iki pat paskutinės duobutės su Latvijos golfo žaidėju Karliu Brodersu. Bronzinį apdovanojimą iškovojo austras Alexanderis Kleszczas.

Į pirmą vyrų čempionato dešimtuką pateko dar du mūsų šalies atstovai. Po antrosios čempionato dienos dešimtas buvęs Juozapas Budrikis puikiai sužaidęs finalinę varžybų dieną galutinėje įskaitoje pasidalijo 5-9 vietas. Tokią pat poziciją užėmė ir kylanti Lietuvos golfo žvaigždė 15-metis Gediminas Markevičius.

Moterų turnyre į pirmąją dešimtuką pateko trys lietuvės – šeštą vietą užėmė Laima Drazdauskienė, aštunta finišavo Saulė Jarašūnaitė, devinta - Gilė Bitė Starkutė. Vicečempione šioje grupėje tapo slovakė Olga Pracharova, bronzos apdovanojimas atiteko latvei Alisei Burkanei.

Po sėkmingai finišavusio turnyro mintimis apie čempionato eigą su internetine sporto televizija „SportoTV.lt“ pasidalijo abiejų čempionatų (vyrų ir moterų) nugalėtojai bei golfo čempionato federacijos prezidentas Rolandas Dovidatis.

Kornelijus Baliukonis: „Golfe taip jau yra, jog reikia žaisti iki pat paskutinės dienos. Po pirmosios dienos nekreipiau dėmesio į rezultatus, o po vakar dienos netikslių smūgių šiandien bandžiau atkovoti prarastas pozicijas. Jaudulys visuomet yra ir jis išlieka žaidžiant su draugais ar tokiame turnyre kaip šis, tiesa, skiriasi jo lygis.

Aš žinojau, jog laimėsiu, tam ir registravausi šiame turnyre, kad tapčiau nugalėtoju. Žaidžiau galvodamas kaip įmušti į duobutę ir nustojau galvojęs apie priešininkų mušimus. Tokia nauja taktiką sugalvojau tik prieš porą dienų, nes anksčiau labai stengdavausi skaičiuoti varžovų taškus. Tai trukdydavo susikaupti.“

Anna Diana Švanka: „Smagu iškovoti čempionės titulą, tačiau manęs nedžiugino asmeninis pasirodymas finalinę čempionato dieną. Šiame turnyre dalyvavo stiprios sportininkės, tiesa, čempionato trasa man pasirodė kiek sunkoka. Manau, jog Lietuvos golfo lygis kyla, jis yra tikrai didesnis nei praėjusių metų.“

Rolandas Dovidaitis: „Federacija prieš čempionato pradžią iškeltus tikslus įvykdė. Kalbėjausi su kitų šalių atstovais ir jie buvo patenkinti. Oro sąlygos buvo geros ir smagu, jog čempionato nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėje duobutėje. Džiaugiamės, jog pirmuoju skirstytas lietuvis tapo nugalėtoju ir po trijų turnyro dienų.“

Tris dienas Sostinių golfo aikštyne vykęs turnyras sukvietė daugiau nei 120 dalyvių iš daugiau nei 20 šalių. Dalyvių skaičiumi tai buvo rekordinis golfo čempionatas Lietuvoje.

Nugalėtojus pagerbė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)