Kaunietės pusfinalyje ganėtinai lengvai laimėjo seriją rezultatu 3:0 prieš kitą sostinės LEU„Šviesa-Eglė“ komandą, o SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ tik po atkaklios kovos santykiu 3:2 privertė kapituliuoti Kauno rajono HC „Garliava-CASCADA“ komandą.

Pirmoji finalo kova vyko Kaune Vytauto Didžiojo universiteto sporto centro salėje ir prasidėjo vilniečių žaidybine persvara. Jos organizuotai ir aktyviai besigindamos labai paprastai poziciniame puolime rasdavo kelius kauniečių vartų link ir rinko „taškus“ sau įprastu stiliumi, savo komandos naudai. Nepadėjo ir paprašyta „ACME-Žalgiris“ komandos vyr.trenerio Antano Skarbaliaus minutės pertraukėlė. Vienu metu viešnių pranašumas išaugo net iki šešių įvarčių.

Vilnietės aikštelėje kovojo iš visų jėgų ir iš visos širdies troško pergalės, tuo tarpu kauniečių žaidime tokio azarto nesijautė. Būtent azarto. Jos žaidė, stengėsi, bet matyt užkluptos tokio vilniečių pasipriešinimo kiek sutriko ir niekaip negalėjo surasti savęs.Tačiau palaipsniui rungtynių šeimininkės apsipratusios su varžovių žaidimu sumažino atsilikimą iki minimumo ir pirmą susitikimo dalį baigė su vieno įvarčio defecitu – 15:16.

Antroje dvikovos dalies pradžioje atrodė, kad galiausiai jos „pagavo“ savo žaidimą ir galiausiai pademonstruos čempionišką žaidimą. Žalgirietės ne tik išlygino rezultatą, bet jį persvėrė savo naudai (18:17).Deja, tai truko tik akimirką, sostinės atstovės greitai susigrąžino iniciatyvą bei persvarą (23:26). Dvikovos pabaiga buvo itin dramatiška, kurios pabaigoje visgi laikinosios sostinės atstovės sugebėjo išsigelbėti ir išplėšti lygiąsias (28:28). Pratęsus rungtynes geriau sekėsi ir daugiau jėgų turėjo kaunietės, kurios nugalėjo rezultatu 36:33.

Antroji dvikova trečiadienį sostinėje SM „Tauras“ sporto salėje. Rungtynių pradžia 18 val.

Trečiadienį irgi Vilniuje bus žaidžiamos ir mažojo finalo antrosios rungtynės tarp Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ir Kauno rajono HC „Garliava-CASCADA“ ekipų. Jos vyk LEU sporto salėje ir prasidės 19 val. Po pirmojo susitikimo rezultatu 1:0 pirmauja Kauno rajono rankininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)