Nugalėtojoms 11 įvarčių pelnė Kamilė Bušaitė, 10 – Daiva Būtėnaitė, 8 – Diana Šatkauskaitė.

Pralaimėjusioms po 12 taiklių metimų atliko Rita Repečkaitė ir Indrė Novilytė.

„Nuo pat susitikimo starto iniciatyvą ir žaidimo gijas ganėtinai tvirtai turėjo aikštelės šeimininkės Garliavos rankininkės. Jos diktavo savo sąlygas ir pirmavo 8:4, 12:7 ir kėlinį laimėjo 9 įvarčių pranašumu 24:15.

Antra dvikovos dalis prasidėjo panašiai, bet beveik įpusėjus kėliniui HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos žaidėjos matyt pamanė, kad jau darbas padarytas ir lengvai baigs rungtynes, kai varžovės sujudo bei pelnė be atsako 5 įvarčius. HC „Garliava“ klubo trenerei Ritai Urnikienei teko prašyti minutės pertraukėlės ir nuteikti merginas rimtai kovai iki pat baigiamojo teisėjų švilpuko.

Aštresnis trenerės žodis padėjo – pirmą mažojo finalo dalį Kauno rajono atstovės užbaigė be problemų, su 9 įvarčių persvara, kurią sukūrė pirmame kėlinyje.

Aplamai šiose rungtynėse dominavo puolimas prieš gynybą, todėl ir buvo pasiekta daug įvarčių. Garliavietės dvikovoje atrodė geriau, nes jos savaitgalyje turėjo puikią galimybę pasipraktikuoti Baltijos čempionato susitikimuose su pajėgiomis Baltarusijos Minsko „BNTU-BelAZ“ ir Gardino „Gorodničanka“ ekipomis. Tuo tarpu vilnietėms aiškiai trūko žaidybinės praktikos“, - po dvikovos taip šį susitikimą apibūdino rungtynių inspektorius Valdas Gecevičius.

Kauno r. HC „Garliava SM-CASCADA“ - Vilniaus LEU „Eglė-Šviesa“ - 42:34 (24:15).

„Garliava SM-CASCADA“: Kamilė Bušaitė 11 (2 - iš 7 metrų baudinių), Daiva Būtėnaitė 10, Diana Šatkauskaitė 8 (3), Urtė Mockevičiūtė 4, Deimantė Bagdonaitė 3, Elzė Pakrosnytė ir Jurgita Daugėlaitė po 2, Evelina Žukaitė ir Laura Žukovaitė po 1 įvartį.

LEU „Eglė-Šviesa“: Rita Repečkaitė (2) ir Indrė Norvilytė (7) po 12, Jolita Bogušienė 4, Viktorija Nadzeikaitė ir Aistė Košečkinaitė po 2, Viktorija Belekova ir Gretė Morkvėnaitė po 1 įvartį.

Antros rungtynės vyks lygiai po savaitės Vilniuje LEU sporto salėje. Susitikimo pradžia 19 val.

Šeštadienį seriją pradės didžiojo finalo atstovės Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“. Jos taip pat kovos iki trijų pergalių. Dvikova vyks Vytauto Didžiojo universiteto sporto centro salėje Draugystės g. 19, buvusioje „Bangos“ gamyklos sporto salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)