„Įsiklausėme į buriuotojų norus. Matyt, jog ankstesnis regatos formatas, kai tekdavo plaukti aplink Kuršių marias nesustojant, daliai įgulų atrodydavo pernelyg alinantis, kasmet dalis buriuotojų pasitraukdavo nepasiekę finišo. Šiemet pakeitėme regatos maršrutą, įterpdami sustojimą Nidoje. Buriuotojai turės progą pasiruošti naktiniam etapui į Klaipėdą, o žiūrovai Nidoje galės stebėti finišuojančias ir startuojančias jachtas“, – teigia vienas iš regatos organizatorių Vilius Tamkvaitis.

Šios unikalios naktinės regatos startas numatytas birželio 21-os rytą, 11 val. ties Kruizinių laivų terminalu. Jachtos, startavusios Klaipėdoje, plauks į Nidą. O antro etapo startas numatytas tą pačią dieną temstant iš Nidos. Jachtos, simboliškai perplaukdamos visas Kuršių marias, priklausomai nuo vėjo, finišuos paryčiais Klaipėdos uoste.

„Tikimės jog atnaujintas regatos formatas paskatins dalyvauti ir mažiau patyrusias įgulas bei buriuojančias šeimas“, – pasakojo V. Tamkvaitis.

Ligšiolinėse regatose dalyvaudavo apie 30 įgulų, kurios ne tik varžydavosi dėl prizų, bet ir grožėdavosi trumpiausios nakties saulėlydžiu ir saulėtekiu.

„Plaukėme visose penkiose regatose. Labiausiai žavi varžymasis naktį. Manau, kad atnaujintoje regatoje dalyvaus daugiau jachtų – o mums kuo daugiau varžovų, tuo didesnė, labiau įtempta kova“, – sakė pernykštės regatos dalyvis Rimantas Stropus.

Po bemiegės nakties tradiciškai visi regatos dalyviai vaišinami pusryčiais, o Jonų arba Janinų dalyvavimas jachtų įgulose suteikia ir pranašumo perskaičiuojant jachtų lenktyninius balus.

Sekmadienio, birželio 22 d., vakarą Klaipėdoje rengiamas regatos uždarymas bei nugalėtojų apdovanojimai.

„Švyturio Joninių nakties regata“ rengiama nuo 2009 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)