Į pirmąją bėgimo treniruotę aktyviau rinkosi merginos, o štai dviračių minti atėjo daugiau vaikinų. Treniruotėje dalyvavęs Mindaugas Kudelis pastebėjo, kad panaši situacija yra ir miškuose, ir gatvėse.

„Galima spėti, kad merginos arba neturi dviračių, arba juos laiko namuose ir žiūri į juos. Tai mes, vaikinai, kviečiame merginas traukti dviračius iš sandėliukų ir dalyvauti „Vilnius Challenge“, – ragino vaikinas.

Treniruotę vedusi buvusi Lietuvos olimpinės rinktinės narė, sporto klubo „VS fitness“ trenerė Aleksandra Sošenko pastebi, kad merginos vietoje dviračių mieliau renkasi bėgimą, tačiau norinčios startuoti „Vilnius Challenge“ turėtų paminti ir pedalus.

„Bėgant dirba visai kiti raumenys nei minant dviratį. Labai gerai būtų per vieną treniruotę sujungti ir bėgimą, ir važiavimą dviračiu. Tai būtų labai gera adaptacija, nes organizmas geriau pasiruoštų krūviui per ištvermės varžybas. Dvi ar trys treniruotės per savaitę su dviračiu būtų idealu“, – sakė trenerė.

Partnerį varžyboms jau radusi Rasa Danilevičiūtė pasakojo, kad porininku pasirinko būtent dviratininką. Pasak jos, daugelis merginų jai yra per silpnos, todėl stipresnis partneris yra didelis privalumas.

„Turiu ambicijų, noriu mėgėjų grupėje patekti į dešimtuką, todėl rinkausi pajėgesnį partnerį. Jau turėjome galimybę vienas kitą išbandyti varžybose. Kol kas nenusivylėme vienas kitu, tikiuosi ir per „Vilnius Challenge“ viskas bus gerai“, – kalbėjo mergina.

Kad jos strategija pasirinkti stipresnį partnerį yra teisinga, pritarė ir Lietuvos nacionalinės rinktinės narė Katažina Sosna. Ji po treniruotės pasidalino savo asmenine patirtimi ir patarimais.

„Vilnius Challenge“ yra porinės varžybos, todėl yra labai svarbu pasitikėti savo partneriu. Jeigu jis yra stipresnis, galima tą išnaudoti – minant dviratį laikytis jam už nugaros, taip bus lengviau palaikyti tempą ir sumažinti vėjo pasipriešinimą. Jeigu bus labai sunku, stenkitės nenulipti nuo dviračio. Minkite maža pavara, lėtai, bet nesustokite, nes pailsėję galite ant dviračio taip ir nebeužlipti“, – patarė K.Sosna.

Dar viena galimybė pasitikrinti savo ir partnerio jėgas - nemokamoje treniruotėje, kuri vyks gegužės 24 dieną, šeštadienį, sporto klube „VS fitness“. Joje dalyvių laukia treniruotė su „crosscore“ diržais ir trenerio Ruslano Šulco parengti specialūs testai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)