Irkluotojo draugė, bėgikė Diana Lobačevskė gimdyti turėtų gegužės 30 dieną – pačiame Senojo žemyno pirmenybių įkarštyje.

Blogiausiu atveju, M. Griškonis nusiteikęs iš Belgrado parvežti savo dukrelei blizgančią dovaną.

„Ketinau nedalyvauti čempionate, bet paskui apsigalvojau. Gal gimdymas įvyks anksčiau arba vėliau, ir aš būsiu šalia. Dėl to šioms varžyboms ir ruošiausi Lietuvoje, kad galėčiau būti su savo drauge“, – pasakojo tris kartus Europos čempionu per karjerą tapęs vienvietininkas, patikinęs, kad artėjantis šeimos pagausėjimas rengtis startui nekliudė.

Kartu su juo į gegužės 27 – birželio 2 dienomis vyksiančias pirmenybes keliaus porinę dvivietę irkluojantys pasaulio vicečempionai Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas bei tokio rango varžybose debiutuosianti Lietuvos keturvietės valties įgula: broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai, Aurimas Adomavičius ir Dominykas Jančionis.

Moterų varžybose daugiausiai tikimasi iš planetos čempionių Donatos Vištartaitės ir Mildos Valčiukaitės. Vienviečių valčių lenktynėse dalyvaus ir Lina Šaltytė.

Prieš pirmenybes šios trys sportininkės mėgino eksperimentuoti: L. Šaltytė irklavo poroje su M. Valčiukaite, o D. Vištartaitė persėdo į vienvietę valtį. Bet lietuvius konsultuojančio italo Giannio Postiglione sumanymas treniruotėse nepasiteisino, ir irkluotojos grįžo į sau labiau įprastas vietas.

Jei pajėgiausi sportininkai rengiasi išvykai į Belgradą, jų artimiausia pamaina mėgins jėgas Europos jaunių čempionate Belgijoje, kuris vyks gegužės 23-25 dienomis. Pirmenybėse dalyvaus vienvietininkė Sonata Petrikaitė, dvivietes valtis irkluosiantys Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis, Emilis Abelkis ir Žilvinas Visockas, Indrė Kvartūnaitė ir Viktorija Senkutė bei keturvietės įgula: Matas Lukoševičius, Saulius Ilonis, Julius Lesauskas ir Žilvinas Barakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)