Žiūrovai turės puikią progą pirmą kartą šiame sezone išvysti pajėgiausias Lietuvos paplūdimio tinklininkes bei stiprias Rusijos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos komandas. Daugeliui jų tai bus pirmasis sezono startas, o I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė sezoną atidarė praėjusį savaitgalį dalyvaudamos Antalijoje (Turkijoje) vykusiame Europos tinklinio konfederacijos „Satellite“ serijos turnyre, kur užėmė 5 vietą. Į Vilnių atvyksta ir nuolatinės jaunųjų tinklininkių priešininkės lenkės Jagoda Gruschynska bei Karolina Baran, su kuriomis lietuvės jau buvo susitikę Antalijos turnyro ketvirtajame rate. Praėjusį kartą laimė nusišypsojo mūsiškėms, tad lenkės sieks revanšo.

Iššūkį tituluotoms jaunėms ketina mesti ir pajėgios salės tinklininkės – Lietuvos moterų tinklinio rinktinės lyderės Erika Kliokmanaitė ir Monika Šalkutė. Praėjusį savaitgalį Juodkalnijoje vykusiose atrankos į 2015 m. Europos čempionatą varžybose E. Kliokmanaitė (Kalais klubas, Prancūzija) Lietuvos komandoje buvo pirma pagal rezultatyvumą, o M. Šalkutė (Sirakūzų universitetas, JAV) – trečia.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas ir I. Dumbauskaitės bei M. Povilaitytės treneris Marius Vasiliauskas pasidalino savo prognozėmis: „Manau, kad dėl trijų pirmų vietų turėtų kovoti Ieva ir Monika su poromis iš Rusijos bei Lenkijos. Įdomus yra ir E. Kliokmanaitės - M. Šalkutės duetas, bet merginos iki pat šių dienų žaidė salėje ir sunku pasakyti, kaip jos atrodys ant smėlio“.

Praėjusią vasarą Vilniuje vykusiame EEVZA etape trumfavo Rusijos atstovės, užėmusios tris iš keturių pirmųjų vietų. I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pasipuošė bronzos medaliais, o nugalėtojomis tapo Olgos Motrich ir Viktorijos Čaikos duetas, finale įveikę tėvynaines Aną Alovą ir Aną Markovą.

Taip pat šį savaitgalį Molodechne (Baltarusija) vyks pirmasis R. Europos vyrų tinklinio čempionato etapas. Jame ketina dalyvauti ir perspektyvi aštuoniolikmečių lietuvių Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio pora. Jaunieji tinklininkai ką tik grįžo iš Liuksemburgo, kur Lietuvos vyrų rinktinės gretose kovėsi pirmajame atrankos į Europos čempionatą etape. Su Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ A. Rumševičius šiemet tapo šalies čempionu, o pernai buvo pripažintas geriausiu paplūdimio tinklininku. Praėjusią vasarą vaikinai nustebino tinklinio specialistus, itin sėkmingai debiutavę tarptautinėse arenose – pasaulio jaunių iki 19 m. čempionate vaikinai iškopė iki mažojo finalo ir užėmė aukštą 4 vietą.
Be lietuvių, turnyre Molodechne varžysis pajėgios Baltarusijos, Rusijos, Latvijos bei Ukrainos poros.

Varžybos šeštadienį prasidės 11.30, sekmadienį 11.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)