„Esu patenkintas savo pasirodymu Estijoje. Pavyko išlaikyti stabilų žaidimą visų trijų ratų metu. Nors klaidų išvengti nepavyko, bet ramus ir užtikrintas žaidimas leido pirmauti viso turnyro metu ir nereikėjo kovoti dėl pergalės iki paskutinio krepšio. Laukiu Suomijos turnyro, kuriame turėsime progos pasivaržyti su pajėgiais šios šalies sportininkais“, – mintimis dalijosi G. Gricius.

Priešingai nei prieš dvi savaites vykusiame Zarasų turnyre, G. Gricius Estijoje jau po pirmojo rato išsiveržė į priekį, pasiekdamas naują parko rekordą – 80 metimų. Nustatytas metimų skaičius, kuriuo profesionalus žaidėjas turėtų sužaisti ratą šiame parke, buvo 88 metimai. Sekantys du ratai, kuriuose G. Gricius pasiekė 81 metimų rezultatą neleido abejoti žaidėjo profesionalumu. Atvirajame divizione trečioje vietoje liko estas Silveris Lattas.

Dar lengvesnę pergalę jaunimo iki 16 metų varžybose pasiekė Dobilas Dainys, kuris antroje vietoje likusį estą Antero Noor aplenkė net 26 taškų skirtumu. Kaip ir Zarasų etape, trečiasis jaunimo varžybose liko Aurimas Guntulis.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) pergalę pasiekė taip pat lietuvis – Darius Gricius, po atkaklios kovos įveikęs vieną iš pagrindinių varžovų ture – rusą Josifą Jusimą. D. Griciui kovoti teko iki pat paskutinio rato pabaigos, galiausiai lyderį nuo antros vietos skyrė tik 3 taškai. Trečią vietą tarp „meistrų“ užėmė žaidėjas iš Latvijos Robertsas Riekštinsas.

Moterų divizione lietuvių nebuvo – varžėsi tik Estijos sportininkės. Antrąją pergalę iš eilės ture pasiekė Maia-Ly Pihus, antroji liko Reelika Laes, trečią vietą užėmė Kaidi Roosimagi.

Lietuviams itin sėkmingo turo pradžia buvo jau penktadienį vykusių porų varžybos, kurių rezultatas tapo pranašišku visoms likusioms varžyboms. Porų varžybas laimėjo dviejų divizionų nugalėtojai – Gabrielius ir Darius Griciai, kurie taip pat pasiekė ir naują rekordą Joulumae parke. Žaidėjai įveikė sudėtingą, net 27 krepšių, parką 75 metimais. Antroje vietoje likusių dviejų Estijos porų rezultatas buvo lygus – po 78 taškus.

Šeštadienį ir sekmadienį varžėsi iš viso 86 sportininkai – tai taip pat naujas šeštus metus vykstančio Baltijos šalių turo rekordas. Varžybos vyko atnaujintame „geltonajame“ Joulumae sporto centro diskgolfo parke, kuris šiemet buvo pailgintas nuo 18 iki 27 krepšių. Varžybas sudarė trys ratai – du buvo sužaisti šeštadienį, o trečiasis – sekmadienį. Vienas ratas truko yra apie 4 valandas, tad sportininkams žaidimas tapo ištvermės patikrinimu.

„Prodiscus Baltic Sea Tour ’2014“ persikelia į Suomiją. Helsinkyje ir jo apylinkėse po dviejų savaičių vyks turnyras „Northern Open“. Šis turnyras bus ypatingas tuo, kad visi trys ratai bus žaidžiami skirtinguose parkuose, o tai pareikalaus didelio profesionalumo iš sportininkų, kurie turės mažai laiko pasiruošti žaidimui ir prisitaikyti prie kiekvieno parko skirtumų.

Visi turnyro Prodiscus Baltic Sea Tour‘2014 – Joulumae Open prizininkai:

Atvirasis divizionas

1. Gabrielius Gricius (Lietuva) – 242 taškai (-22)
2. Marion Kull (Estija) – 251 taškas (-13)
3. Silver Latt (Estija) – 256 taškai (-8)

Moterų divizionas

1. Maie-Ly Pihus (Estija) – 298 taškai (+34)
2. Reelika Laes (Estija) – 324 taškai (+60)
3. Kaidi Roosimagi (Estija) – 343 taškai (+79)

„Mesitrų“ (40+) divizionas

1. Darius Gricius (Lietuva) – 267 taškai (+3)
2. Josif Jusim (Rusija) – 270 taškų (+6)
3. Roberts Riekštins (Latvija) – 283 taškai (+19)

Jaunimo (16-) divizionas

1. Dobilas Dainys (Lietuva) – 295 taškai (+31)
2. Antero Noor (Estija) – 321 taškų (+57)
3. Aurimas Guntulis (Lietuva) – 335 taškas (+71)

Visas „Prodiscus Baltic Sea Tour 2014“ tvarkaraštis:

Balandžio 26-27 – Zarasai Open, Lietuva
Gegužės 10-11 – Joulumae Open, Estija
Gegužės 24-25 – Northern Open, Suomija
Birželio 21-22 – Laumas Open, Latvija
Rugpjūčio 2-3 – Ufogolf Lejasciems, Latvia
Rugpjūčio 16-17 – Keila Open, Estija
Rugsėjo 27-28 – Vilnius Open, Lietuva.

Apie žaidimą

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų.

Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare. Šiemet 5 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Šveicarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)